Anisie promite că azi sunt gata normele pentru deschiderea grădinițelor. Ce spune Tătaru

Anisie promite că azi sunt gata normele pentru deschiderea grădinițelor. Ce spune Tătaru

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat, luni dimineață, că astăzi vor fi finalizate normele metodologice cu privire la deschiderea grădinițelor.

”Suntem trei ministere implicate în realizarea acestor norme metodologice. Ministerul Educației a realizat partea în care sunt menționate activitățile pe care trebuie să le desfășoare în cadrul unităților de învățământ preșcolar cadrele didactice, urmând ca și Ministerul Sănătății și Ministerul Muncii să completeze cu elementele specifice pentru aceste domenii. Azi cu siguranță vor fi gata normele metodologice”, a declarat ministrul Monica Anisie, la Digi 24.

ADVERTISING

Ea a punctat că aceste unități de învățământ vor fi deschise după ce normele respective vor fi publicate în Monitorul Oficial.

”Cu siguranță în momentul în care normele vor fi publicate în Monitorul Oficial se vor deschide aceste unități de învățământ particular. Pentru unitățile de învățământ de stat deja am anunțat că, începând de astăzi, se pot depune cererile la unitatea de învățământ preșcolar pe care copilul a frecventat-o până la momentul pandemiei”, a adăugat ministrul Educației.

UPDATE Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că ordinul privind normele metodologice pentru deschiderea grădinițelor va fi gata ”până la prânz”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Astăzi, până în prânz, ordinul va fi gata. Noi l-am finalizat și va apărea în Monitorul Oficial”, a declarat ministrul, într-o intervenție la Digi24.

Întrebat dacă marți vor fi redeschise aceste unități de învățământ, Tătaru a răspuns afirmativ: ”Da, vor fi redeschise”.

La rândul său, reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a spus, duminică, la același post de televiziune, că este esențial ca personalul care supraveghează copiii să fie antrenat, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

ADVERTISING

”Lucrul esențial este ca personalul care supraveghează copiii să fie antrenat: să îi îndrume la toaletă, să îi îndrume să se spele pe mâini, să îi îndrume să nu facă exces de contact fizic pentru că, știți bine, copiii sunt mereu în contact fizic, se joacă împreună”, a afirmat Rafila.

Amintim că Monica Anisie a anunțat, ieri, că grădinițele, creșele și after school-urile nu se vor redeschide luni.

Asta deși vineri a fost publicată în Monitorul Oficial hotărârea de guvern care prevede că pe 15 iunie se pot redeschide aceste unități de învățământ.

Monica Anisie a precizat, într-o conferință de presă, că acestea pot fi deschise doar în momentul în care există normele de aplicare.

Vezi și Azi începe Evaluarea Națională. Regulile de protecție pentru elevi și profesori


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇