Azi începe Evaluarea Națională. Regulile de protecție pentru elevi și profesori

Azi începe Evaluarea Națională. Regulile de protecție pentru elevi și profesori

Elevii de clasa a VIII-a încep luni Evaluarea Naţională. Examenele vor fi susţinute în acest an, pentru prima oară, în condiţii speciale, ţinând cont de măsurile impuse de pandemia de coronavirus.

Evaluarea națională începe luni cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar miercuri va avea loc proba la matematică. Joi, elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14:00. În aceeaşi zi, între orele 16:00 şi 19:00, şi pe 23 iunie, între orele 8:00 – 12:00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

De la mijlocul lunii martie, când a fost decretată starea de urgenţă în România, elevii nu au mai intrat în sălile de clasă. Toate cursurile desfăşurat, pentru prima oară, online.

ADVERTISING

Măsuri speciale pentru examenele naţionale

Anul acesta, elevii vor sustine Evaluarea Natională în condiţii speciale.

Ministerul Educaţiei şi cel al Sănătăţii au stabilit mai multe măsuri care trebuie respectate în şcoli, în contextul prevenirii şi combaterii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

Asftel, au fost stabilite circuite de intrare şi de ieşire a elevilor, a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, în şcoli.

În situaţia în care un elev sau un cadru didactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară nu i se va permite accesul în unitatea de învăţământ.

ADVERTISING

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.

Măsurarea temperaturii se face cu termometrul noncontact. Temperatura nu trebuie să depăşească 37,3 grade, iar în cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de două - cinci minute.

Măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră şi se va face observarea clinică a simptomelor respiratorii.

ADVERTISING

MEC precizează că fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini etc).

De asemenea, se va realiza curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor și a obiectelor din sala de curs.

În sălile de clasă examenele se vor desfăşura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanţă între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de 2 metri unul faţă de celălalt.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇