A fost lansată o platformă unde profesorii şi elevii pot găsi resurse de învăţare necesare pentru susţinerea activităţilor la distanţă, instrumente digitale sau de comunicare la distanţă.
Pe platformă se găsesc şi comunităţi de învăţare în care pot fi împărtăşite experienţe.
În acest spaţiu virtual - digital.educred.ro - sunt centralizate mai multe tipuri de resurse digitale şi informaţii utile, în activităţile educaţionale desfăşurate, toate resursele colectate pe platformă fiind gratuite.
Pe platformă se regăsesc ghiduri metodologice pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial şi liceal, profesional şi tehnic, vocaţional, dar şi pentru învăţământul special.
De asemenea, pot fi găsite teste de antrenament pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională, lecţii pentru învăţământul primar, dar şi gimnazial, itemi PISA, broşuri cu teste, seminarii oferite online de British Council pentru profesori.
Platforma cuprinde lecţii la discipline precum Limba şi literatura română, Matematică, Ştiinţele Naturii, Istorie, Educaţie Civică, Arte.
Tot în acest spaţiu virtual se găsesc şi resurse socio-emoţionale care să sprijine elevii în perioada suspendării cursurilor.
Totodată, cei interesaţi pot găsi recomandările oferite de UNICEF prin intermediul ghidului "LearnIn Emergency Manual for Teachers", care oferă cadrelor didactice noi perspective în ceea ce priveşte abordarea elevilor în perioada suspendării cursurilor.
Aici se mai găsesc ghiduri de lucru cu copiii și sugestii pentru părinţii şi aparţinătorii cu copii mici (12 - 36 luni) cu privire la dezvoltarea copiilor ante-preşcolari în mediul familial în perioada pandemiei de COVID-19.
Conține și un Ghid audio al principiilor educaţiei de calitate Abordarea Step by Step şi un set de resurse suport pentru părinţi şi profesori, care include documente metodice utile în pregătirea predării la distanţă, materiale suport, documente de proiectare a activităţilor la distanţă, poveşti, jocuri - toate pot fi accesate în acest spaţiu virtual.
Cei interesaţi mai pot găsi ghiduri realizate în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Bucureşti care prezintă recomandări şi soluţii privind utilizarea şi integrarea TIC în educaţie, precum şi adaptarea la perioada de suspendare a cursurilor şi idei de activităţi de învăţare cu instrumente digitale.
Conține și lecţiile predate în cadrul proiectului "Teleşcoală"
Şi lecţiile predate în cadrul proiectului "Teleşcoală" pot fi accesate prin intermediul platformei.
Platforma pusă la dispoziţie de Ministerul Educaţiei şi Cercetării conţine, de asemenea, o secţiune de Resurse Educaţionale Deschise - RED, centralizate în secţiunea "Resurse ISE" a site-ului.
Ministerul Educaţiei şi Cercetării afirma cu prilejul lansării platformei Digital pe educred.ro (digital.educred.ro) că este un spaţiu creat pentru toate cadrele didactice care doresc să valorifice noile tehnologii în activităţile de învăţare cu elevii.
Această platformă a fost dezvoltată de echipa proiectului "Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi'' - CRED, cu sprijinul experţilor Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei (IŞE), în scopul susţinerii cadrelor didactice şi elevilor pentru continuarea învăţării de acasă.