5 semne că ai un copil care va reuși în viață: Aptitudinile care îl apropie de succes

5 semne că ai un copil care va reuși în viață: Aptitudinile care îl apropie de succes

Există cel puțin cinci indicii care arată că un copil va avea succes în viața de adult, este concluzia unei experte în parenting care a discutat cu zeci de părinți pe această temă.

Mulți părinți se întreabă cum vor fi copiii lor când vor crește, când își vor face studiile și, mai târziu, când vor fi „pe picioarele lor”: se vor descurca? Vor fi capabili să ia decizii importante? Își vor realiza visurile?

Cel mai bun mod prin care părinții își pot apropia copiii de succes este să-i ajute să-și dezvolte aptitudinile de care au nevoie pentru a-și atinge complet potențialul, arată CNBC.

Experta în parenting Margot Machol Bisnow a stat de vorbă cu 70 de părinți care au crescut copii deveniți adulți de succes pentru a scrie volumul "Raising an Entrepreneur: How to Help Your Children Achieve Their Dreams". Privind înapoi în timp, interlocutorii au identificat câteva trăsături care au contribuit la evoluția pozitivă a copiilor lor.

ADVERTISING

Bisnow spune că, dacă copilul tău are una dintre aceste cinci aptitudini, este menit să aibă succes:

Este perseverent

Copiii perseverenți nu se lasă până nu găsesc o soluție sau învață ceva dintr-o situație. Sunt insistenți, iar reacțiile celorlalți nu-i descurajează.

Jonathan Neman e un exemplu: el a început mai multe afaceri în timpul liceului și când era student, dar niciuna n-a mers. După absolvire, împreună cu doi colegi, a fondat Sweetgreen, un lanț comercial care vinde salate, cu peste 900 de magazine. "Mergem înainte. Greșim, încercăm și iar încercăm, greșim, încercăm iar și iar. Nu sunt mai deștept ca alții. Sunt doar mai perseverent", i-a spus el autoarei.

ADVERTISING

E curios

O fire curioasă pune o mulțime de întrebări: De ce e asta așa? Așa trebuie să fie? Se poate mai bine?

Tania Yuki a înființat Shareablee, o companie de analiză social media. Își amintește că în copilărie se afla într-un magazin scump de cadouri când a văzut un afiș pe care scria "NU ATINGEȚI!", dar ea a atins tot ce dorea. Când un angajat al magazinului i-a smuls ceva din mână, ea a crezut că tatăl său o va mustra. În schimb, acesta i-a spus angajatului: "E doar curioasă. Dacă strică ceva, o să plătesc pentru tot."

ADVERTISING

Această fire curioasă este tipică pentru persoanele care își pot croi propriul drum în viață.

Are o pasiune

Ne dorim copii care să exploreze și să învețe lucruri care să-i ajute și să-i facă să se simtă împliniți, nu să ne facă nouă pe plac. Iar dacă un copil are o pasiune, trebuie încurajat - cine știe, poate că o să-i deschidă un drum important în viață.

Robert Stephens este exemplul perfect al unui copil care și-a transformat pasiunea într-o afacere de succes. La 24 de ani, el a fondat Geek Squad, o firmă de reparații IT pe care ulterior a vândut-o cu trei milioane de dolari.

Părinții l-au susținut permanent și au avut încredere deplină în alegerile lui, iar el a învățat de mic să creadă în aptitudinile sale.

Este întreprinzător

Un copil întreprinzător nu are nevoie să-l motiveze cineva. Pe la 25 de ani, Paige Mycoskie a primit de ziua ei câte 100 de dolari de la fiecare dintre bunicii săi. Ea a decis să folosească banii pentru a-și îndeplini visul de o viață - să-și deschidă o afacere în industria modei. Și-a cumpărat o mașină de cusut, a renunțat la slujba ei, s-a mutat înapoi cu părinții și a început să facă design vestimentar. Apoi a fondat popularul brand Aviator Nation. În 2021, compania sa a avut vânzări de 110 milioane de dolari.

Paige a fost educată și susținută din copilărie să încerce mereu să-și urmeze visul, iar asta a ajutat-o să ia decizia de a face ceea ce-i place.

Nu fuge de riscuri

Dhani Jones, un fost jucător de fotbal american, a devenit realizatorul emisiunii TV "Dhani Tackles the Globe" și a fondat firma de capital privat Qey Capital. El nu s-a temut să încerce altceva, într-un domeniu cu totul nou.

Antreprenorii sunt în stare să riște tot pentru a obține ceea ce consideră că este important pentru ei, i-a spus mama lui Jones expertei în parenting. "Mulți se tem să renunțe la ceea ce au obținut. Dar dacă părinții le dau destulă încredere în ei, pot aborda viața fără teamă", a spus aceasta.

T.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇