114 cadre didactice își vor primi salariul fără să predea nicio oră sau doar o parte din cursuri

114 cadre didactice își vor primi salariul fără să predea nicio oră sau doar o parte din cursuri

114 profesori au fost degrevați de norma didactică în anul școlar 2021-2022, dintre care 32 nu vor preda nicio oră la clasă, dar își vor primi salariile integral.

Printre cei cu degrevare totală se numără și liderul FSLI, Simion Hăncescu, care este degrevat total de norma de profesor de fizică de la Colegiul de Arte din Slobozia, județul Ialomița.

De fapt, toți cei 114 sunt reprezentanți ai sindicatelor din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, și au fost degrevați de norma didactică parțial sau total prin ordin de ministru, scrie Edupedu, care publică lista cu numele lor propusă tot de... sindicate.

ADVERTISING

Disciplinele lor vor fi preluate de alte cadre didactice pe care școala trebuie să le plătească pentru a ține acele cursuri.

Potrivit Edupedu, degrevarea de normă este legală și este prevăzută în articolul 94 al Contractului Colectiv de Muncă din Învățământ în limita a 115 reprezenanți.

Potrivit acestui articol, liderii sindicali sunt degrevați pentru a participa la „procesul de monitorizare și evaluare a calității sistemului de învățământ”.

Salariile profesorilor nu vor creşte în acest an

Semnarea ordinului a avut loc cu doar două zile înainte ca ministrul Educației să anunțe că salariile profesorilor nu vor crește în acest an.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Salariile profesorilor nu cred că vor putea creşte după rectificarea bugetară. Avem nevoie de o componentă care să asigure salariile pentru posturile create în plus generate de micşorarea numărului de elevi în clasă, avem nevoie de rectificare bugetară pentru salarizarea personalului din creşe, avem nevoie pentru salarizarea surplusului de personal din grădiniţe, avem nevoie de creşteri pentru acoperirea programului Masa caldă, avem nevoie de foarte multe lucruri şi trebuie să prioritizăm aceste creşteri”, a declarat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

ADVERTISING

Ulterior, premierul Florin Cîțu a confirmat joi seara că salariile cadrelor didactice nu vor crește în acest an.

"Nu în acest an. Anul acesta, am spus foarte clar la începutul anului că sunt îngheţate salariile din sectorul public (…)”, a spus acesta.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇