VARTA ar putea deschide în România o fabrică de 1 miliard de euro pentru baterii de mașini electrice

VARTA ar putea deschide în România o fabrică de 1 miliard de euro pentru baterii de mașini electrice

Compania germană VARTA ia în considerare deschiderea unei fabrici de baterii pentru mașini electrice în România, care ar necesita o investiție strategică de un miliard de euro.

O delegație a grupului german a venit joi în țara noastră, pentru a discuta cu reprezentații Guvernului, însă o decizie finală nu a fost încă luată.

Anunțul a fost făcut de Roxana Mînzatu, secretar de stat în Ministerul Investițiilor si Proiectelor Europene (MIPE), care coordonează și Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

ADVERTISING

„Am setat cadrul opțiunilor potențiale pentru finanțarea din fonduri europene pentru anumite componente ale investiției”, spune Roxana Mînzatu, care precizează că „unitatea se va baza pe tehnologii înalte și pe forță de muncă bine pregătită și competitivă”.

Echipa care se va ocupa de atragerea investiției Varta în România este coordonată de Ministerul Economiei, cu sprijinul MIPE.

O linie pilot pentru producerea bateriilor VARTA 21700 V4Drive, pentru mașini electrice, funcționează acum la fabrica principală din Ellwangen.

ADVERTISING

Cea mai recentă investiție făcută de VARTA a fost în extinderea fabricii din Nördlingen, anul trecut, care acum are 60.000 de metri pătrți

VARTA are o istorie de 135 de ani, 4.000 de angajați în toată lumea, iar în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial a fabricat baterii pentru submarinele germane.

VARTA | Produktpräsentation 21700 Zelle „V4Drive“ 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇