USR acuză Guvernul că profită de pe urma inflației: Scumpirile din energie au adus statului un plus de 10 miliarde de lei

USR acuză Guvernul că profită de pe urma inflației: Scumpirile din energie au adus statului un plus de 10 miliarde de lei

USR cere Guvernului să oprească ”valul de scumpiri”, adăugând că inflaţia este o ”consecinţă a măsurilor guvernamentale” şi că la finele anului trecut 12 state membre UE aveau inflaţia mai mică de 10%.

„Inflaţia nu se naşte natural, ci este şi o consecinţă a măsurilor guvernamentale. Ca dovadă că nivelul ei diferă de la ţară la ţară, în funcţie de capacitatea guvernelor de a o ţine în frâu. În luna decembrie 2022, inflaţia a ajuns la 16,4%, ceea ce plasează România în plutonul restrâns al ţărilor cu inflaţie mare.

ADVERTISING

În decembrie 2022, 12 state membre UE au avut rata inflaţiei între 6 şi circa 10%, dovadă că se poate, atâta timp cât ai guvernanţi responsabili. Ţările cu cele mai scăzute rate ale inflaţiei sunt Spania (5,6%), Luxemburg (6,2%), Franţa (6,7%), Malta (7,3%) şi Grecia (7,6%)", se arată într-un comunicat USR.

Conform aceleiaşi surse, Guvernul este cel care "profită cel mai mult" de pe urma inflaţiei, deoarece încasează tot mai mulţi bani la bugetul de stat, pe care îi "risipeşte cu pensii speciale şi cu salariile celor numiţi politic în funcţii călduţe".

ADVERTISING

USR adaugă că scumpirile din energie au adus anul trecut statului un plus de 10 miliarde de lei, surplus din care statul a plătit ca ajutoare "doar" 2 miliarde de lei.

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, cere coaliţiei să oprească "risipa din banii cetăţenilor şi să pună stop măsurilor dezastruoase, prin care îi împovărează" pe români.

"Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă nu au niciun interes să oprească scumpirile, pentru că Guvernul profită de pe urma inflaţiei. Cifrele privind inflaţia doar confirmă ceea ce românii simt, zi de zi, de când s-a instalat la guvernare Coaliţia securiştilor şi a specialilor: banii le ajung tot mai greu pentru minimul necesar. În România sinecuriştilor PSD şi PNL, pentru românul de rând devine un lux să-şi cumpere mâncare, să-şi plătească facturile şi ratele la bancă. Românii sărăcesc constant, iar ei o duc din ce în ce mai bine, cu toată clientela lor de partid, cu toţi plagiatorii şi incompetenţii pe care i-au pus şi îi menţin în funcţii", a spus Cătălin Drulă.

ADVERTISING

USR transmite că inflaţia ridicată din România arată "eşecul Guvernului în coordonarea politicilor economice şi transmite investitorilor mesaje de neîncredere". Din acest motiv, România este considerată "cea mai riscantă" ţară pentru investiţii din toate ţările Uniunii Europene, se mai arată în comunicat.
 


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇