Un mesaj al companiilor germane către guvernul de la București, privind haosul fiscal

Un mesaj al companiilor germane către guvernul de la București, privind haosul fiscal

În prima jumătate a anului 2023 schimburile comerciale dintre România și Germania au depășit cu 11% volumul schimburilor din aceeași perioadă a anului trecut, conform Biroului Federal de Statistică (Destatis).

Informația este transmisă de Camera de Comerț și Industrie Româno- Germană (AHK).

Potrivit datelor Destatis, importurile și exporturile dintre România și Germania au însumat în perioada ianuarie – iunie 2023 peste 20,5 miliarde de euro. .

Astfel, exporturile către România s-au ridicat la 10,7 miliarde, ceea ce înseamnă o creștere de 8,1% față de perioada similară din 2022, în vreme ce importurile Germaniei din România au însumat 9,8 miliarde de euro, în creștere cu 15,3% față de primele șase luni ale anului trecut.

ADVERTISING

Aceste rezultate plasează România pe locul 19 în topul partenerilor comerciali ai Germaniei privind exporturile și pe locul 21 privind importurile.

Mesaj către guvernanții de la București

„Relațiile economice româno-germane au avut și în acest an o evoluție pozitivă. Interesul firmelor germane de a deschide afaceri sau a-și extinde activitățile în România este în continuare mare.

Însă, pentru un mediu de afaceri favorabil și competitiv, companiile au nevoie de predictibilitate, în special în privința politicilor fiscale.

ADVERTISING

Mediul de afaceri solicită de mult timp o strategie fiscală pe termen lung, care să urmărească utilizarea mai eficientă a finanțelor publice, să consolideze în același timp capacitatea administrativă a autorităților fiscale, prin profesionalizare și prin digitalizarea proceselor”, transmite în comunicat Sebastian Metz, director general și membru în Consiliul Director al AHK România.

Citeşte integral analiza Un mesaj al companiilor germane către guvernul de la București inserat în datele comerciale Germania – România pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇