Un donator de sânge va primi o dobândă de 3 milioane de lei la titlurile de stat Fidelis

Un donator de sânge va primi o dobândă de 3 milioane de lei la titlurile de stat Fidelis

Cel mai mare ordin pentru subscriere de titluri de stat Fidelis, ediţia iunie 2024, pe tranşa donatorilor de sânge, este de 43 de milioane de lei.

Cu alte cuvinte, un donator de sânge a subscris 433.237 de titluri de stat Fidelis, pentru care va primi o dobândă (7%) de 3 milioane de lei la scadenţa din 3 iulie 2025.

Dacă alegea tranşă clasică, cea pentru care Ministerul Finanţelor plăteşte o dobândă de 6%, dar fără condiţia de a fi donator de sânge, atunci dobânda ar fi fost de 2,6 milioane de lei.

ADVERTISING

Avem deci o diferenţă de circa 400.000 de lei (80.000 de euro), adică o garsonieră în centrul Bucureştiului.

Ordinul a fost introdus marţi, în jurul prânzului, în sistemul Bursei de Valori, arată datele agregate de ZF.

Subscrierile alocate de micii investitori sunt de aproximativ 440 milioane de lei şi 87 milioane de euro în oferta de vânzare de titluri de stat Fidelis care a început pe 18 iunie şi se încheie pe 28 iunie, arată datele agregate de ZF.

Această emisiune de vânzare de titluri de stat are la fel ca precedenta o tranşă adresată exclusiv donatorilor de sânge. Aceştia primesc un premiu de 100 de puncte de bază peste dobânda tranşelor „clasice“.

ADVERTISING

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 de lei pentru emisiunea în lei şi 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro. În cazul donatorilor de sânge pragul minim este de 500 de lei.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇