De astăzi pot fi cumpărate titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 6,15%

De astăzi pot fi cumpărate titluri de stat Tezaur, cu dobânzi de până la 6,15%

Românii pot cumpăra, începând de luni, 2 mai, titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de 1 şi 3 ani şi dobânzi anuale de 5,5% şi 6,15%, anunță Ministerul Finanţelor într-un comunicat.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt disponibile în forma dematerializată. Ministerul Finanţelor menţionează că acestea pot fi cumpărate între 2 şi 26 mai 2022 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV.

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt deschidere de cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscrierea de titluri de stat Tezaur, viramentul sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

ADVERTISING

Titlurile pot fi cumpărate între 2 şi 27 mai 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 2 şi 26 mai 2022 în mediul urban şi 2 şi 25 mai 2022 în mediul rural, prin subunităţile Poştei Române.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Pot cumpăra titluri persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii.

ADVERTISING

Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇