Spotify concediază mii de angajați pentru a-și reduce costurile

Spotify concediază mii de angajați pentru a-și reduce costurile

Platforma audio numărul unu în lume Spotify a anunţat luni că îşi reduce forţa de muncă cu „aproximativ 17%”, circa 1.500 de angajați, pentru a-şi diminua costurile, pe fondul unei încetiniri „dramatice” a creşterii economice.

În trimestrul al treilea, grupul înregistrase un profit operaţional rar, graţie unei creşteri cu 26% a numărului de utilizatori activi, şi un profit net de 65 de milioane de euro, scrie AFP.

"Sunt conştient că pentru mulţi, o reducere de o asemenea amploare poate fi o surpriză, având în vedere recentul raport pozitiv privind rezultatele şi performanţele noastre", a scris directorul general Daniel Ek într-o scrisoare adresată angajaţilor, consultată de AFP. Concedierile au ca scop "alinierea Spotify la obiectivele noastre viitoare şi (pentru) a ne asigura că suntem dimensionaţi corespunzător pentru provocările viitoare", a explicat el în scrisoare.

ADVERTISING

Potrivit lui Ek, în 2020 şi 2021, compania "a profitat de oportunitatea oferită de un capital la cost mai mic şi a investit semnificativ în extinderea echipei, îmbunătăţirea conţinutului, marketing şi noi verticale".

"Cu toate acestea, ne aflăm acum într-un mediu foarte diferit. Şi, în ciuda eforturilor noastre de a reduce costurile anul trecut, structura costurilor noastre pentru a ne atinge obiectivele este încă prea mare", a adăugat el.

Spotify a investit continuu de la lansare pentru a-şi alimenta creşterea, extinzându-se pe noi pieţe şi oferind apoi conţinut exclusiv, cum ar fi podcasturile, în care a investit peste un miliard de dolari.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În 2017, compania avea aproximativ 3.000 de angajaţi, un număr care a crescut de peste trei ori, ajungând la aproximativ 9.800 la sfârşitul anului 2022.

De la înfiinţarea sa, platforma nu a înregistrat niciodată un profit net pentru întregul an şi doar ocazional înregistrează profit trimestrial, în ciuda succesului său pe piaţa muzicii online.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇