Soros și-a vândut acțiunile la UiPath. Miliardarul investise 4 milioane de dolari în unicornul românesc

Soros și-a vândut acțiunile la UiPath. Miliardarul investise 4 milioane de dolari în unicornul românesc

Celebrul investitor miliardar George Soros, 92 de ani, cu o avere estimată de publicaţia americană Forbes la aproximativ 9 miliarde de dolari, a vândut în ultimele luni din 2021 acţiunile pe care le avea la producătorul de software de automatizare UiPath (PATH).

La finalul lui 2021, Soros nu mai figura cu cele 60.000 de acţiuni pe care le avea în vară la UiPath, respectiv o investiţie de 4,1 milioane de dolari, ceea ce înseamnă că în al doilea semestru al anului miliardarul a lichidat poziţia la compania condusă de matematicianul Daniel Dines.

ADVERTISING

În iunie 2021, UiPath avea un preţ de 68 de dolari pe acţiune (35 mld. dolari capitalizare), la septembrie 2021 de 53 dolari (27 mld. dolari capitalizare), la final de 2021 de 43 de dolari, pentru ca ieri acţiunile să se tranzacţioneze la 38 dolari (19,9 mld. dolari).

Compania de tehnologie UiPath, cunoscută și ca primul ”unicorn” din România, înființată la București, dar care acum este multinațională cu sediul în SUA, a fost listată cu succes la Bursa din New York, în luna aprilie 2021.

Cu un an înainte era declarată cea mai bună companie de tehnologie și se clasa pe locul 2 în topul Financial Times 1000, după ce în 2018 depășea valoarea de piață de un miliard de dolari, în premieră pentru un start-up din România.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇