Sibiu: Via Profi este locul care aduce mai aproape producătorii locali

Producătorii locali din România se regăsesc de acum reuniți sub platforma Via Profi, prin care oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul autentic românesc păstrat de artizani culinari care aduc rețete tradiționale sau caută să integreze unele noi în patrimoniul gastronomic național. Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și de producători care pun suflet, prima pagină a platfomei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

Județul Sibiu este renumit pentru brânzeturile sale, atât de căutate în piețele din toată țara. Dar producătorii artizanali de aici nu se limitează doar la transformarea laptelui în bunătăți bune de pus pe orice masă. Multe alte surprize culinare așteaptă să fie descoperite pe Via Profi!

În Mândra, de exemplu, Preșecan Gheorghe Ioan a creat o afacere de familie exemplară, ai cărei proprietari, odată reveniți acasă, au decis să-și investească resursele într-o activitate care să le aducă și plăcere. Au o grădină și un câmp de lavandă, dar cresc și porci și vaci. Crează un cadru special și o atmosferă cu adevărat deosebită în livada lor de levănțică prin organizarea de brunch-uri la care sunt invitați să participe toți doritorii. Printre produsele pe care le au se regăsesc: pâine, cozonaci și hencles.

100 de porci, atât numără ferma familiei Dragomir. Rețete tradiționale, autentice, de-ale locului, sunt regăsite în specialitățile lor: cârnți, slănină sau untură, șuncă, tobă.

Cu peste 300 de capre crescute și îngrijite, Monica Cucerzan rămâne mereu motivată să-și continue activitatea fiind convinsă de importanța livrării unui produs sănătos, nutritiv și bun. Laptele de capră, cu multe beneficii pentru sănătate devine baza rețetelor

Ciupercile Pleurotus sunt un antibiotic natural eficient, acționează ca antiinflamator și au efect anticancerigen, reușind să țină sub control problemele cardiovasculare și valoarea colesterolului. Fiind conștienți de beneficiile acestora, în Poplaca, frații Muntean continuă să se dedice activității de producție pentru a vă oferi un produs la care să-ți dorești să ai mereu acces. 

După 17 ani în Italia,  Gherman Ioan a reușit să adune suficiente cunoștiințe tehnice și practice pe care urmează să le aplice în propropria gospodărie afacere. Laptele de vacă îl cumpără tot de la producători locali, contribuind astfel la economia locală și la dezvoltarea comunității din care face parte.

Sibiel este un sat vizitat de un număr mare de turiști cărora familia Cândea le oferă oportunitatea achiziționării unui produs autentic, 100% românesc. Telemeaua, bogată în substanțe nutritive, reprezintă unul dintre produsele la care să-ți dorești să ai mereu acces.

Candea

Ei sunt câțiva dintre producătorii care pun suflet în fiecare zi în tot ceea ce fac și care vă dau întâlnire pe Via Profi. 

ADVERTISING

Via Profi oferă multe posibilități de a descoperi producători asemeni lor. Oameni pasionați, care fac în cantități limitate produse de calitate. Via Profi nu oferă doar gusturi de savurat, ci și locuri în care să vă opriți pentru peisaje minunate, dar și pentru a asculta poveștile unor oameni gospodari care caută să facă România un loc mai bun pentru noi toți. Pe www.via-profi.ro  se poate selecta simplu județul, tipul de produse care vă interesează, și apoi toate informațiile sunt reunite în pagini ușor de accesat de pe orice dispozitiv cu acces la internet.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇