Salariul minim pe economie nu va crește anul acesta

Salariul minim pe economie nu va crește anul acesta

Salariul minim pe economie nu va crește anul acesta, dar se conturează ”un plan de bătaie” pe termen lung astfel încât românii să beneficieze și de această majorare, spune Ministrul Muncii, Raluca Turcan.

"Am discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, într-un termen de șase luni să facem un plan de bătaie pe termen lung, pentru o creștere predictibilă a salariului minim pe economie", a declarat Raluca Turcan pentru Antena3.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ea a fost întrebată, inițial, dacă Guvernul are de gând să facă vreo astfel de majorare în luna mai, însă ministrul susține că nu s-a pus niciodată problema creșterii în acest moment.

Guvernul anunța o creștere a salariului minim cu 70 de lei brut în 2021

Guvernul avea în vedere creşterea salariului minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2021 cu un nivel care să depăşească rata inflaţiei, respectiv cu 70 de lei brut, de la 2.230 de lei la 2.300 de lei brut/lunar.

Anunţul a fost făcut în decembrie de premierul Florin Cîţu care a explicat că sindicatele ar fi dorit o creştere a salariului minim la 2.400 de lei.

Citește și:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!