S-a lansat aplicația prin care investești în prima cooperativă din România digitalizată cu ajutorul blockchain

S-a lansat aplicația prin care investești în prima cooperativă din România digitalizată cu ajutorul blockchain

The Coop Network, prima cooperativă din România digitalizată prin tehnologia blockchain, lansează pe piață propria aplicație de investiții în afaceri locale – aplicația Coop Wallet. Aceasta va ajuta la simplificarea procesul de investiție în proiectele aflate sub umbrela The Coop Network, reunind toate informațiile de care viitorul investitor are nevoie.

Într-un interviu, Florin Timbuc – Chief Technology Officer (CTO) în cadrul cooperativei, vorbește despre noutatea pe care aplicația o aduce pe piața de investiții din România. 

Ce este Coop Wallet? Ce aduce pe piața din România?

Coop-Wallet_1

Coop Wallet este aplicația ce îți permite să investești, cu venit garantat, în afacerile locale din prima cooperativă digitalizată din România- The Coop Network. Practic, cooperativa și-a lansat acum pe piață propria aplicație de investiții.  Este cea mai nouă din țara noastră, prin care poți obține dividende de cooperativă sau venit pasiv din investiții cu randament garantat. Relația dintre membri și cooperativă se face prin intermediul acestei aplicații. Este practic o poartă de acces către business-urile locale cuprinse în cooperativa The Coop Network.

ADVERTISING

Aplicația Coop Wallet permite oricui să investească, indiferent de experiența anterioară sau de buget. Investiția pe care o poți face prin intermediul aplicației are semnificație inclusiv în economia locală, toate business-urile din cooperativă fiind dezvoltate în România, cu focus pe sustenabilitate și eficiență.”, spune Florin Timbuc, CTO al The Coop Network. 

Care sunt afacerile locale cuprinse în cooperativă? În ce se poate investi?

Compania de robotică și automatizare – IQ Robotech;  o fermă de cannabis medicinal, cultivat pentru producția și vânzarea uleiului CBD, în scopuri medicinale pentru oameni și animale; o fermă ecologică de ovine;  exploatarea unui izvor de apă pură din zona Munților Apuseni, filtrată natural, și comercializarea acestei ape îmbuteliate în țară și în străinătate; producția și vânzarea de sere modulare inteligente; închirierea de drone utilitare și aplicații pentru misiuni de salvare, inspecție și recunoaștere în teren sau stingerea incendiilor.

ADVERTISING

Oportunitățile de investiție  în aceste afaceri sunt lansate pe etape în aplicația Coop Wallet. La acest moment avem două runde deschise. Vor fi încărcate și următoarele. Prin investiția făcută în cel puțin unul dintre proiecte, membrii au randament garantat, cuprins între 10-15% anual”, declară CTO-ul cooperativei. 

Deci proiectele de investiții pot fi accesate doar prin aplicația Coop Wallet?

“Da. Coop Wallet reunește toate informațiile de care posibilul investitor are nevoie, de la date despre proiectele cooperativei, la runde de investiții deschise, grafice și detalii despre cum se poate implica activ. Aplicația se descarcă gratuit din Apple Store sau Google Play.

Ca să poată accesa oportunitățile de investiție, cel interesat trebuie să devină membru în cooperativă. Există o contribuție obligatorie minimă pentru a deveni membru, echivalentul a 100 USD,  sumă pe care poate alege să o investească în unul sau mai multe dintre proiectele cooperativei.

ADVERTISING

Platforma acceptă mai multe metode de plată – plata cu cardul de debit sau credit, transfer bancar în USD, lei sau euro. Calitatea de membru este dată de un card ce se emite 100% digital prin tehnologia blockchain, cu ajutorul aplicației. Acest card de membru îi deschide accesul către întregul ecosistem de afaceri din cooperativă.“, a adăugat Florin Timbuc. 

Cum puteți garanta celor care aleg să investească un randament între 10-15% pe an?

“Garantăm prin modul în care sunt lansate rundele pentru investiții. La acest moment, în aplicația Coop Wallet sunt deschise runde de investiții pentru două dintre proiectele companiei de robotică și automatizare IQ Robotech - depozitare smart pentru ustensile, respectiv celule robotice de marcare cu laser. 

Ambele sunt deja contractate de clienți ai IQ Robotech. Au termene de plată calculate pentru ca investitorii să primească banii cu dobândă după un an de zile. Marja de profit obținut permite cooperativei acest sistem în care oferă dobânzi garantate membrilor.

Tot aici avem și dividende de cooperativă, pe care membrii le pot primi anual în funcție de contribuția acestora. Capitalul pe care fiecare membru alege să îl investească este protejat de statutul și legea cooperativei și implicit de contractul care se încheie între el și cooperativă”, spune CTO-ul The Coop Network. 

Ce tip de contract? Cum ați integrat blockchain aici?

“Ca și inovație în spațiul blockchain, The Coop Network leagă direct cardurile digitale (NFTs) de apartenența legală ca membru la o cooperativă tradițională. 

Cu ajutorul smart contracts, investiția în business-urile cooperativei devine mai ușor de făcut, totul online. Ca suport legal având în spate totodată generat și un contract clasic.

Contractul este mediat de o tehnologie avansată, transparentă și corectă. Riscul de corupție în fiscalitate și în economia cooperativei este redus semnificativ. 

Pe cardul fiecărui membru este înregistrată contribuția făcută de acesta. Ea este este purtătoare de dividende de cooperativă, conform Legii nr.566/2004 a cooperativei. 

Dacă alege să investească în cel puțin unul dintre proiectele cooperativei, membrul are randament garantat cuprins între 10-15% anual.”, adaugă Florin Timbuc.

Coop Wallet poate fi descărcată gratuit din Apple Store și Google Play. 

Mai multe informații despre cum funcționează aplicația Coop Wallet pot fi consultate aici: https://coopwallet.finance/

Detalii despre cum funcționează The Coop Network și ce proiecte vor fi listate pentru investiții găsiți pe site-ul cooperativei: https://thecoopnetwork.io/