Rușii au „clonat” Coca Cola, Fanta și Sprite

Rușii au „clonat” Coca Cola, Fanta și Sprite

Un producător de băuturi carbogazoase din Rusia a scos pe piață clone pentru Coca Cola, Fanta și Sprite, după ce compania s-a retras de pe piața din Rusia, după declanșarea războiului din Ucraina.

Rușii pot savura acum o sticlă de „Cool Cola”, „Fancy” sau „Street”, a anunțat producătorul Ochakovo, potrivit The Moscow Times.

Cele trei băuturi originale nu prea se mai găsesc pe rafturile magazinelor din Rusia, iar acolo unde încă sunt, prețurile lor au urcat și cu 200%, după ce compania americană și-a suspendat toate operațiunile în Rusia, în martie.

ADVERTISING

Ochakovo e o companie înființată în era sovietică, în 1978, și produce în principal băuturi tradiționale rusești.

Compania susține că noile produse au „aromele clasice ale băuturilor tale preferate. Perfecte ca să îți stingă setea și ca să te revigoreze”.

Ochakovo nu e singurul producător care a încercat să capitalizeze retragerea Coca Cola. În aprilie, o companie din Orientul rus Îndepărtat, Slavda Group, a anunțat lansarea Grink Cola.

Iar tot luna aceasta, fabrica Siktivkarpivo din regiunea nordică Komi și-a lansat propria băutură, Komi Cola.

ADVERTISING

Atât Grink, cât și Komi nu au primit cele mai bune recenzii, consumatorii plângându-se că băuturile nu sunt nici dulci și nici acidulate. Să vedem dacă Ochakovo va avea mai mult succes.

Ziua 82 de război în Ucraina - desfăşurarea evenimentelor


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇