Românii înregistrați pe platformele de criptoactive sunt de 2-3 ori mai mulți decât investitorii la bursă

Românii înregistrați pe platformele de criptoactive sunt de 2-3 ori mai mulți decât investitorii la bursă

Românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti, spune preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Alexandru Petrescu.

„Nu există date cu acurateţe maximă, dar există date estimative că românii înregistraţi pe platformele de criptoactive sunt de două-trei ori mai mulţi decât cei 178.000 de investitori consemnaţi pe Bursa de Valori Bucureşti.

Acest fenomen este înregistrat şi în alte ţări.

ADVERTISING

Aveam discuţii cu omologii mei din Franţa, din Marea Britanie şi numărul celor care sunt activi - şi prin 'activi' mă refer la cei care tranzacţionează o dată la 15 zile sau lunar, excede cu mult numărul celor care sunt activi şi tranzacţionează pe platformele tradiţionale bursiere", a menţionat Petrescu, la Forumul de Protejare a Infrastructurii Critice (CIP Forum), parte a Digital Innovation Summit Bucharest (DISB) 2024.

Potrivit directorului general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică - ICI Bucureşti, Adrian Victor Vevera, din estimări, sunt câteva milioane de conturi pe platformele de criptoactive.

"Multe sunt conturi ale celor care au tranzacţionat o dată sau de două ori şi s-au oprit. Sunt şi câteva milioane de conturi ale investitorilor care au din zona aceasta un business. Din 2014 până acum s-au tranzacţionat miliarde de dolari în zona asta", a precizat Vevera.

În opinia sa, pe această piaţă este mare nevoie de reglementări.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇