Rabla pentru electrocasnice începe peste o săptămână. Ce schimbări apar în program

Rabla pentru electrocasnice începe peste o săptămână. Ce schimbări apar în program

Ministrul Interimar al Mediului, Tánczos Barna, anunță că înscrierile pentru a doua ediție a programului ”Rabla pentru electrocasnice” încep peste o săptămână. UPDATE: Ministrul a anunțat după câteva ore că înscrierile în program vor începe chiar mai devreme, pe 19 noiembrie.

De asemenea, ministrul spune că au fost modificate clasele energetice la unele articole pentru că nu se găseau produse în acele clase pe piață.

”Rabla pentru electrocasnice revine în decembrie. Am schimbat clasa energetică la câteva articole pentru a deschide programul pentru mai multe produse pentru că au fost prea restrictive anumite categorii.

ADVERTISING

O să public din nou clasele energetice pentru că ele sunt pe o încadrare nouă din 2021, deci rămân grupele de produse, rămâne sistemul de o săptămână pentru fiecare grup de produse, rămân regulile din această primăvară, se vor coborî la două sau trei produse clasele energetice pentru că ele au fost prea ambițioase și nu se găseau produse în acele clase pe piață, nu se fabrică”, a declarat ministrul interimar al Mediului, la Digi24.

Peste o săptămână începe înscrierea, mai spune el, promițând că ”dacă reușim să pornim mai repede, atunci se poate face înscrierea și mai repede”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Platforma este funcțională, a fost testată, a funcționat bine și n-au fost probleme deloc, în comparație cu anul trecut când a fost un eșec total”, a spus Tanczos Barna