PSD îl acuză pe Cîțu că nu respectă legea și nu prezintă bugetul pe anul următor, pentru ca românii să nu vadă că vrea să majoreze TVA. Cum răspunde ministrul de Finanțe

PSD îl acuză pe Cîțu că nu respectă legea și nu prezintă bugetul pe anul următor, pentru ca românii să nu vadă că vrea să majoreze TVA. Cum răspunde ministrul de Finanțe

PSD acuză PNL că nu respectă legea şi nu prezintă bugetul pe anul următor. Social democrații susțin că liberalii nu vor ca românii să vadă, înainte de alegeri, că Guvernul vrea să majoreze TVA.

”Conform economiștilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe #majorareaTVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid și ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai ușor de colectat.

Potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusă dezbaterii și adoptării Parlamentului.

ADVERTISING

Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de #Buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 și nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de #alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi așteaptă dacă PNL rămâne la guvernare”, au scris social democrații pe Facebook.

Replica lui Florin Cîțu

În replică, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, spune că potrivit articolului 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern, dacă alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului.

ADVERTISING

”Un cadou pentru PSD-iști! Am văzut atât de mult zbucium în tabăra socialistă după mesajul meu de ieri și mi s-a făcut milă. Știu sigur că nu ar trebui, dar astăzi mă simt generos. Așadar, care este raspusul la întrebarea “de ce nu prezintă PNL bugetul pe 2021”? Pentru că este ILEGAL!

Art 35^1 În cazul în care alegerile generale parlamentare sunt organizate în ultimele 3 luni ale anului, calendarul este următorul: Ministerul Finanţelor Publice, pe baza proiectelor de buget ale ordonatorilor principali de credite şi a bugetului propriu, întocmeşte proiectele legilor bugetare şi proiectele bugetelor pe anul următor, pe care le depune la Guvern în termen de 15 zile de la învestirea NOULUI Guvern, conform art. 103 din Constituţia României, republicată”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

ADVERTISING

Ministrul de Finanțe mai spune că social democrații nu au timp să citească legile modificate chiar de ei, pentru că sunt preocupați ”de furat”.

”Asta se întâmplă când trei ani de zile ești preocupat DOAR de furat și de schimbat legile justiției ca să nu mergi la pușcărie pentru că ai furat. Nu ai timp să citești legile modificate tot de oamenii tăi.

Credeți că acum socialiștii vor opri propaganda infectă la adresa mea în legătură cu acest subiect?”, incheie Florin Cîțu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇