Programul Femeia antreprenor, de la jumătatea lunii mai

Programul Femeia antreprenor, de la jumătatea lunii mai

Sesiunea de depunere de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” ar putea începe la jumătatea lunii mai, a anunțat Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, vineri, după ce a discutat cu reprezentantele Patronatului European al Femeilor de Afaceri.

„Împreună cu reprezentantele Patronatului European al Femeilor de Afaceri am discutat despre programul Femeia Antreprenor. Un program așteptat de către doamnele antreprenor, care este la cea de-a doua ediție.

Au fost propuneri concrete de îmbunătățire a ghidului și grilei de punctaj, pentru că acest program se află în faza de consultare. Intenția noastră este de a începe sesiunea de depunere de proiecte la jumătatea lunii mai”, a spus Ștefan Radu Oprea, ministrul Economiei.

ADVERTISING

Potrivit ministrului, este nevoie de programe de tip Start Up Nation și Femeia Antreprenor pentru că ultimul raport al Global Entrepreneurship Monitor arată că în România doar 5,9% dintre români au început o afacere nouă, plasându-ne pe locul 38 din 46 de economii analizate.

În același timp, tot acest raport spune că oportunitățile favorabile mediului de afaceri ne plasează pe locul 25 din 46, „deci există potențial și atunci impulsul dat de programele guvernamentale poate fi cel determinant pentru începerea unei cariere în antreprenoriat”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„În plus, dacă analizăm topul celor mai mari 100 companii din România constatăm ca doar șase sunt conduse de femei în ciuda statisticilor care arată că rezultatele financiare ale firmelor conduse de doamne sunt comparabile și chiar mai bune decât ale companiilor conduse de domni”, a mai spus Oprea.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇