Primul Airbus Extra Long Range a realizat cu succes primul zbor (Video)

Primul Airbus Extra Long Range a realizat cu succes primul zbor (Video)

Primul avion Airbus de tip A321XLR (Extra Long Range) a realizat cu succes primul zbor. Aeronava MSN 11000 a decolat de pe aeroportul Hamburg-Finkenwerder la ora 11:00 CET pentru un zbor–test care a durat patru ore și jumătate, anunță Airbus.

Echipajul aeronavei i-a inclus pe piloții de încercare Thierry Diez și Gabriel Diaz de Villegas Giron, precum și pe inginerii de test Frank Hohmeister, Philippe Pupin și Mehdi Zeddoun. În timpul zborului, echipajul a testat comenzile de zbor, motoarele și sistemele principale ale aeronavei.

ADVERTISING

A321XLR este următorul pas în familia de aeronave A320neo cu un singur culoar, îndeplinind cerințele pieței pentru o rază de acțiune și sarcină utilă sporite, permițând servicii viabile din punct de vedere economic pe rute mai lungi decât orice alt model de aeronavă comparabil.

A321XLR va oferi o autonomie fără precedent pentru aeronave cu un singur culoar, de până la 8,700 km, cu un consum de combustibil/loc cu 30% mai mic comparativ cu generația anterioară, precum și reducerea emisiilor de NOx și a zgomotului.

ADVERTISING

Până la sfârșitul lunii mai 2022, A320neo Family a acumulat peste 8.000 de comenzi de la peste 130 de clienți din întreaga lume. A321XLR a adunat peste 500 de comenzi de la peste 20 de clienți.

#A321XLR takes off for the first time

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇