Primul aeroport din lume care a primit "cinci stele" pentru măsurile antiCovid

Primul aeroport din lume care a primit "cinci stele" pentru măsurile antiCovid

Un aeroport din Italia este primul din lume care obţine un rating 5 stele în ceea ce privește măsurile anti-COVID-19, din partea companiei de cercetare în industria aviatică Skytrax.

Aeroportul Fiumicino din Roma, cunoscut și ca Aeroportul Internațional Leonardo Da Vinci, este cel mai aglomerat aeroport din Italia. Evaluarea Skytrax, cunoscută în special pentru topurile sale anuale ale celor mai bune aeroporturi din lume, se bazează pe o serie de măsuri luate în vederea prevenirii răspândirii Covid-19, relatează CNN.  

ADVERTISING

Printre acestea se află deschiderea, la începutul lunii septembrie, a unui centru de testare Covid administrat in colaborare cu Crucea Rosie. Skytrax a apreciat şi faptul că aeroportul are indicatoare uşor de citit în mai multe limbi, reguli stricte în ceea ce priveşte purtarea măştii şi un personal de curătenie permanent la lucru. Aeroportul italian a câştigat puncte şi pentru organizarea eficientă a zborurilor, toate fiind direcţiuonate către un singur terminal, astfel încât să fie facilitată monitorizarea pasagerilor.

ADVERTISING

Skytrax  a evaluat până acum doar aeroporturile din Europa. Aeroportul Fiumicino este singurul evaluat la cinci stele, însă alte trei aeroporturi au primit la rândul lor trei stele pentru măsurile luate în vederea protejării pasagerilor. Este vorba despre Aeroportul Malaga-Costa del Sol din Spania, Aeroportul Nice Cote d'Azur din Franța și Heathrow din Londra.

Citeşte şi:

Îţi lipsesc călătoriile? Pasagerii acestui aeroport se pot preface că pleacă în vacanţă

Coronavirusul și vacanța: Teste la aeroport

ADVERTISING

C.S.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇