Prima reacție a lui Orban după decizia CCR pe dublarea alocațiilor

Prima reacție a lui Orban după decizia CCR pe dublarea alocațiilor

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul analizează varianta creşterii alocaţiilor. El a arătat însă că nu va fi vorba de o dublare imediată a acestora, deoarece nu există resursele financiare necesare.

„Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…)

Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie", a spus Orban, după o şedinţă a conducerii PNL care a avut loc în grădina sediului central al partidului.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională.

Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Citește și:

CCR a respins sesizarea Guvernului pe dublarea alocațiilor copiilor

Ciolacu, mesaj pentru Orban: Nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea, indiferent că suntem în stare de alertă

Cîțu: Propunerea mea pentru creșterea pensiilor este de 10%. La alocaţii lucrurile sunt mai complicate

Orban spune că Guvernul nu își permite dublarea alocaţiilor: Măsura ar implica 7 miliarde de lei

Alocațiile copiilor au un rol crucial în reducerea sărăciei, dar nu toți beneficiază de ele


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇