Prima fabrică de frigidere Haier din UE se va deschide în Prahova. Statul va contribui cu 25 de milioane de euro

Prima fabrică de frigidere Haier din UE se va deschide în Prahova. Statul va contribui cu 25 de milioane de euro

Haier Tech își deschide în Prahova prima fabrică de frigidere din Uniunea Europeană.

Deloitte România și Reff & Asociații, societatea de avocați membră a rețelei globale Deloitte Legal, au oferit asistență Haier Tech, o societate românească deținută de Grupul Haier din China, în proiectul de construire.

Fabrica va fi amplasată pe un teren de 100.000 de metri pătrați, iar investiția totală se va ridica la peste 53 de milioane de euro.

După ce a asistat Haier Tech în obținerea acordului de finanțare pentru ajutor de stat, în decembrie 2019, practica de consultanță în management a Deloitte România lucrează în prezent cu compania pentru implementarea proiectului, pentru care statul va oferi 25 de milioane de euro.

ADVERTISING

Fabrica de frigidere și alte electrocasnice va avea sediul în localitatea Ariceștii Rahtivani.

Fabrica va avea o suprafață desfășurată de 57.500 de metri pătrați și va fi construită de grupul Baupartner, în urma unei investiții de peste 21 de milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate și proiectul va fi operațional în primăvara anului 2021.

Deloitte România

Teren de 100.000 de metri pătrați

Haier Tech a cumpărat un teren de 100.000 de metri pătrați pe care urmează să fie construită fabrica, situat în Parcul Industrial Allianso, unul dintre cele mai mari parcuri industriale din țară.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Apreciem eforturile partenerilor noștri și sprijinul lor valoros în acest proiect foarte ambițios. Cu toții am lucrat intens pentru a construi ceea ce va deveni un pilon strategic în demersurile Haier de a-si consolida poziția de lider la nivel mondial pe segmentul de refrigerare și în transformarea în realitate a viziunii Haier Europe de a deveni prima opțiune a clienților pe nișa caselor inteligente în Europa”, a spus Alessia Ianni, Cooling Technical Operation Director la Haier Europe și Managing Director la Haier Tech, citată într-un comunicat remis joi SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Citește și:

Din 15 septembrie, IMM-urile pot să depună aplicaţiile de finanţare pentru accesarea miliardului de euro de la UE. Totul va fi online

Guvernul oferă ajutoare de stat pentru TAROM şi Blue Air de câte 300 de milioane de lei


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇