Popescu caută ajutor în Coreea pentru Hidroelectrica și Cernavodă

Popescu caută ajutor în Coreea pentru Hidroelectrica și Cernavodă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, face parte din delegaţia care a plecat în Coreea de Sud, condusă de premierul Nicolae Ciucă şi şeful PSD Marcel Ciolacu.

Popescu a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Korea Hydro Nuclear Power. Discuţiile au vizat şi dezvoltarea programului nuclear civil al ţării noastre, dar şi producţia de energie verde.

„Am avut o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai companiei Korea Hydro Nuclear Power (KHNP), cel mai mare producător de energie electrică din Coreea de Sud, la care au participat şi George Agafiţei, consilier de stat şi Cosmin Ghiţă, director general S.N. Nuclearelectrica S.A., pentru a discuta tot despre cooperarea în dezvoltarea programului nuclear civil al ţării noastre, dar şi despre producţia de energie verde.

ADVERTISING

Am vorbit despre proiectul retehnologizării Unităţii 1 de la Cernavodă şi despre proiectul instalaţiei de detritiere a apei grele de la centrala nucleară.

De asemenea, i-am invitat să investească şi în proiectele de construire a hidrocentralelor alături de Hidroelectrica”, a scris Virgil Popescu, miercuri, pe Facebook

Ministrul a avut discuţii şi cu reprezentanţii K-EXIM Bank despre cooperare în vederea dezvoltării programului nuclear românesc.

„Am discutat despre cooperare în vederea dezvoltării programului nuclear românesc, în construirea unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi în proiectul SMR (reactoarele modulare de mici dimensiuni - n.red.). De asemenea, am transmis invitaţia de a se implica în proiectul retehnologizării unităţii 1 de la Cernavodă şi a instalaţiei de detritiere, unde se va utiliza tehnologia dezvoltată la ICSI Râmnicu Vâlcea”, a mai scris Virgil Popescu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇