PayPal ar fi făcut o ofertă de preluare a Pinterest, în valoare de 45 miliarde de dolari

PayPal ar fi făcut o ofertă de preluare a Pinterest, în valoare de 45 miliarde de dolari

PayPal a făcut o ofertă de preluare a site-ului de fotografii Pinterest, în valoare de 45 de miliarde de dolari, au declarat miercuri surse apropiate situaţiei, o tranzacție care ar putea semnala apariţia altor combinaţii între companii de tehnologie financiară şi compania de media socială implicate în comerţul electronic.

Preţul pe acţiune ar reprezenta o primă de 26% faţă de cotaţia de 55,58 dolari pe unitate consemnată de titlurile Pinterest la închiderea tranzacţiilor de marţi, transmite Reuters.

ADVERTISING

PayPal se numără printre căştigătorii mari ai pandemiei, întrucât un număr mai mare de oameni i-au folosit serviciile de plăţi pentru a face cumpărături online şi a plăti online, evitând să iasă din casă.

În ultimele 12 luni, acţiunile PayPal au crescut cu 36%, conferind companiei o capitalizare de aproape 320 de miliarde de dolari.

Acţiunile PayPal au scăzut, miercuri, cu circa 3,5%, iar cele ale Pinterest au crescut cu peste 10%.

PayPal şi Pinterest nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ştirile privind posibilul acord au venit la mai puţin de o săptămână după ce co-fondatorul Pinterest, Evan Sharp, a anunţat planurile de a pleca din compane pentru a se alătura LoveFrom, o firmă condusă de Jony Ive, designerul pentru multe produse importante ale Apple.

Sharp a fondat Pinterest, o platformă de schimb de fotografii, împreună cu Ben Silbermann, care este director general, şi cu Paul Sciarra, care a plecat în 2012.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇