Patru avantaje ale utilizării inteligenței artificiale în analiza informațiilor pentru afaceri

Patru avantaje ale utilizării inteligenței artificiale în analiza informațiilor pentru afaceri

Luarea deciziilor corecte în domeniul afacerilor este condiționată nu doar de capabilitatea factorilor de decizie, ci și de informațiile corecte, clare și prompte la care au acces aceștia. Analiza datelor și informațiilor despre afacerile cu care se încheie parteneriate sau cele cu care se intră în competiție reprezintă o modalitate inteligentă de a profita de cunoștințe utile în vederea luării celor mai eficiente măsuri pentru maximizarea șanselor de profit. De cele mai multe ori, informațiile sunt greu de obținut, deoarece majoritatea firmelor încearcă să nu le facă publice. 

ADVERTISING

În condițiile în care în România activează zeci de mii de firme este foarte dificil să se obțină datele necesare pentru o analiză detaliată, însă, în ajutorul managerilor vin firmele specializate, care oferă servicii de acest gen. Un exemplu în acest sens este reprezentat de site-ul termene.ro, care a pus la punct o platformă inovativă, ce funcționează pe baza unor procese cu inteligență artificială, pentru a oferi posibilitatea analizării automate a datelor și informațiilor pentru afaceri.

Iată care sunt cele patru avantaje ale utilizării inteligenței artificiale în analiza informațiilor pentru afaceri!

Inteligența artificială este o tehnologie care și-a arătat valoarea în ultimii ani într-o multitudine de domenii. În ceea ce privește analiza afacerilor, inteligența artificială, sub forma algoritmilor de Machine Learning, reușește să ofere o automatizare procesului, ceea ce salvează timp prețios și oferă informațiile necesare în mod clar și concis. 

ADVERTISING
  1. Inteligența artificială oferă posibilitatea ca o platformă specializată în analiza datelor și informațiilor despre afaceri să utilizeze un număr mare de surse de date prelucrate în mod automat. Această interogare poate fi realizată prin intermediul inteligenței artificiale, în mod frecvent, pentru a se oferi informații actualizate, din toate sursele disponibile. Acest procedeu este mult superior căutării manuale, care nu doar că durează mult mai mult timp, ci nu reușește întotdeauna să obțină toate informațiile utile;
  1. Algoritmii de tip Machine Learning oferă posibilitatea ca utilizatorii platformei să seteze parametrii de căutare în așa fel încât să obțină doar răspunsurile utile. În acest mod, persoanele interesate nu mai trebuie să trieze datele pentru a căuta ceea ce le trebuie, ci obțin, de fiecare dată, doar informații necesare;
  1. Platformele ce folosesc inteligența artificială reușesc să monitorizeze informațiile despre procesele în care sunt implicate firmele în timp real, din toate sursele posibile. În acest fel clienții pot obține, imediat ce devin disponibile, toate informațiile cu privire la procesele în care sunt implicate firmele partenere sau cele concurente;
  1. Învățarea automată, utilizată de platformele ce folosesc inteligența artificială, poate evalua cu mai multă corectitudine și rapiditate riscul de insolvență al firmelor de interes. Cunoașterea unor astfel de informații poate reprezenta o metodă ideală de a alege viitorii parteneri de afaceri pe baza șanselor de succes sau de insucces în viitorul apropiat.
ADVERTISING

În concluzie, factorii de decizie ai firmelor de diverse mărimi, care activează în toate domeniile economiei pot beneficia de informațiile oferite cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru a lua cele mai corecte măsuri pentru companiile pe care le conduc.