Orange şi Vodafone au vrut să fuzioneze și să creeze cel mai mare operator din Europa. S-a opus statul francez

Orange şi Vodafone au vrut să fuzioneze și să creeze cel mai mare operator din Europa. S-a opus statul francez

Orange, cel mai mare operator de telecomunicaţii din Franţa, şi compania britanică Vodafone din Marea Britanie au discutat despre o fuziune pe bază de egalitate, de la jumătatea anului 2020 şi începutul lui 2021, dar apoi au abandonat proiectul din cauza opoziţiei franceze.

Statul francez, care deţine o participaţie de 23% din Orange, se teme să piardă controlul şi să vadă sediul central al noii companii mutându-se la Londra, a relatat BFM preluat de Reuters, adăugând că cele două firme ar putea discuta în continuare despre o alianţă la scară mai mică.

Orange şi Vodafone au refuzat să comenteze informaţia. Ministerul francez de Finanţe nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

O fuziune dintre Orange şi Vodafone ar fi creat cel mai mare operator de telecomunicaţii din Europa, cu venituri de 85 de miliarde de euro (96 de miliarde de dolari), potrivit BFM.

Martin Vial, şeful agenţiei de acţionariat a statului francez, APE, a afirmat în acest an că Franţa ar putea aduce modificări pachetului său de acţiuni la compania de telecomunicaţii Orange, pe termen mediu.

Ambele companii au operaţiuni extinse în Europa, în Africa, operaţiuni concurente în Spania, România, Egipt şi Congo.

Directorul financiar al Orange, Ramon Fernandez, a declarat luna trecută, la conferinţa Morgan Stanley TMT, că Franţa va vedea, ”inevitabil”, cum numărul operatorilor de telecomunicaţii va scădea de la patru la trei, adăugând că recentele acorduri private convenite de doi dintre ei, Iliad şi Altice, ar putea îmbunătăţi condiţiile pentru o fuziune


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇