O autostradă România-Polonia ar putea fi construită cu ajutor american. Planul include și o cale ferată

O autostradă România-Polonia ar putea fi construită cu ajutor american. Planul include și o cale ferată

Un nou proiect de infrastructură ar putea fi demarat în România, care include o autostradă și o cale ferată spre Polonia, ambele menite să ducă mai repede în Europa mărfurile intrate în portul Constanța.

Planul a fost dezvăluit vineri la Washington de ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, în cadrul evenimentului de semnare a Acordului interguvernamental (AIG) dintre România și Statele Unite.

”Vom începe derularea unui nou proiect pentru România, împreună cu Polonia, pentru construirea unei autostrăzi și căi ferate, care să lege Constanța, de la Marea Neagră, cu Gdansk, de la Marea Baltică.

Acest proiect de infrastructură va reprezenta un beneficiu uriaș pentru economiile României și Poloniei, dar și pentru economiile din regiune, ani buni de acum încolo.”

Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman
ADVERTISING

Potrivit acestuia, România, împreună cu Polonia, reprezintă ”aliați esențiali în apărarea Flancului Estic al Europei împotriva agresiunii Rusiei”.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a confirmat la Digi24 existența acestui uriaș proiect de infrastructură cu Polonia.

Mai mult decât atât, partea română ar fi insistat și pe realizarea infrastructurii adecvate din portul Constanța, astfel încât mărfurile care intră prin portul Constanța să iasă și să ajungă în Europa foarte repede, susţine Popescu.

Citește și:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇