Nova Poșta intră pe piața din România. Ce planuri are cea mai mare companie poștală privată din Ucraina

Nova Poșta intră pe piața din România. Ce planuri are cea mai mare companie poștală privată din Ucraina

Nova Poșta, cea mai mare companie privată de servicii poștale și de curierat din Ucraina, intră pe piața din România.

Lansarea oficială va avea loc săptămâna viitoare, pe 26 iunie.

„Pe parcursul anului 2023, filialele Nova Poșta vor apărea în România. Ne concentrăm pe ucraineni și intenționăm să începem cu două servicii principale: primirea de colete din Ucraina și trimiterea de colete în Ucraina”, anunțau reprezentanții companiei în primăvara acestui an, potrivit Economica.net.

La conducerea Nova Poșta România a fost numit Mihail Popovici, care a condus anterior subsidiara din Republica Moldova, aducând-o în poziția de lider de piață.

ADVERTISING

Compania ucraineană are filiale și în Polonia, Lituania și Cehia. Potrivit planurilor de dezvoltare citate de Profit.ro, până în 2025 vor fi deschise 200 de filiale în 30 de țări europene.

Nova Poșta e printre cei mai mari 20 de contribuabili la bugetul Ucrainei și se situează în același top și în ce privește numărul de angajați în țara răvășită de război.

A fost înființată în 2001 de Volodimir Popereșniuk împreună cu partenerul său Viaceslav Klimos. Grupul este format din companii ucrainene și internaționale, inclusiv Nova Poșta Ucraina – o companie națională de livrări, NovaPay – o companie financiară care oferă servicii financiare, Nova Poșta Global – care operează servicii transfrontaliere și Supernova Airlines, înființată pe 1 octombrie 2021, care asigură transportul aerian internațional de colete și mărfuri pentru a garanta clienților rapiditatea livrărilor din afara țării.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇