Moody's Investors Service a revizuit în creştere ratingurile pentru depozitele Alpha Bank Romania

Moody's Investors Service a revizuit în creştere ratingurile pentru depozitele Alpha Bank Romania

Agenția internațională de rating Moody’s Investors Service a revizuit în creștere ratingul Alpha Bank Romania pentru depozitele pe termen lung, de la “Ba2” la “Ba1”, precum și calificativul pentru soliditatea financiară (BCA), de la “b1” la “ba3”. Perspectiva de rating pentru depozitele pe termen lung a fost schimbată de la pozitivă la stabilă.

Decizia vine după revizuirea în creștere a ratingurilor băncii-mama din Grecia, Alpha Bank SA (ratingul pentru depozite a fost revizuit în creștere la B1, de la B2).

ADVERTISING

Revizuirea în creștere a ratingurilor Alpha Bank Romania reflectă capitalizarea puternică a băncii, calitatea îmbunătățită a portofoliului de credite evidențiată de scăderea creditelor neperformante, lichiditatea ridicată și creșterea robustă a depozitelor, care arată dependența redusă de finanțarea intragrup.

Alpha Bank Romania este membră a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare și financiare din Grecia, fondat în 1879 de către J.F. Costopoulos. Activitățile internaționale ale Grupului se extind pe lângă Romania, și în Regatul Unit, Luxemburg și Cipru.

ADVERTISING

Mai multe informații: Research: Rating Action: Moody's upgrades Alpha Bank Romania S.A.'s deposit ratings to Ba1, outlook changed to stable from positive - Moody's (moodys.com)

Despre Alpha Bank România

Alpha Bank Romania este o instituție financiară aflată printre primele 10 bănci din țară, cu operațiuni de bancă universală. Bancă sistemică, cu o prezență națională de peste 27 de ani, Alpha Bank Romania oferă o gamă largă de servicii și produse moderne atât pentru persoane fizice, cât și pentru IMM-uri și segmentul corporativ.

ADVERTISING

Alpha Bank Romania este una dintre instituțiile financiare care a inovat sectorul bancar românesc, fiind prima bancă ce a lansat pe piața locală o aplicație care transformă un dispozitiv mobil android într-un terminal POS. Totodată, a realizat prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România după ce a fost prima bancă ce a introdus în oferta sa creditele pentru locuințe.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇