Ministrul Muncii nu crede că FMI ar recomanda modificarea noii legi a pensiilor: Dați-mi voie să mă îndoiesc

Ministrul Muncii nu crede că FMI ar recomanda modificarea noii legi a pensiilor: Dați-mi voie să mă îndoiesc

Ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu nu e convins că FMI ar recomanda României modificarea noii legi a pensiilor.

Vineri, mai multe publicații au relatat, citând surse guvernamentale, că reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) pregătesc un raport privind situaţia financiară a ţării noastre în care vor preciza că, prin cheltuielile suplimentare, se va depăși ținta deficitului bugetar de 3% din PIB.

FMI ar recomanda, astfel, o reconsiderare a noii legi a pensiilor, fie printr-o creştere mai mică a pensiilor, ori prin majorări etapizate ale acestora.

ADVERTISING

„Am văzut în mediul public asta, dar daţi-mi voie să mă informez despre el. România nu este monitorizată de FMI la momentul acesta. Deci este o informaţie la care daţi-mi voie să am rezerve, daţi-mi voie să mă îndoiesc de această informaţie”, a afirmat Simona Bucura-Oprescu, întrebată vineri la Digi 24 dacă ia în calcul o asemenea opinie a FMI.

Ea a mai precizat că nu a văzut nimic oficial emis de către Fondul Monetar Internaţional referitor la cheltuielile prevăzute prin noua lege a pensiilor.

„Inclusiv noi la Ministerul Muncii am avut acum ceva timp, cred că în septembrie, reprezentanţi de la FMI cu care am discutat despre partea de ocupare. Este firesc, este normal să fim în dialog cu toate instituţiile, dar oficial eu nu am văzut nimic de la FMI în sensul acesta”, a completat ministrul Muncii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇