Ministerul Transporturilor anunță un record pe calea ferată: În cât timp a fost parcursă ruta Brașov-București-Constanța

Ministerul Transporturilor anunță un record pe calea ferată: În cât timp a fost parcursă ruta Brașov-București-Constanța

Ministerul Transporturilor a anunțat că un tren al CFR Călători a parcurs duminică distanța Brașov-București-Constanța în 4 ore și 10 minute, ceea ce reprezintă un record absolut în ceea ce privește durata călătoriei pe această rută.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, începând de duminică, odată cu intrarea în vigoare a noului mers de tren 2020 – 2021, CFR Călători a introdus mai multe trenuri de pasageri care oferă servicii superioare de tip InterCity, cu o durată redusă de parcurs, confort sporit și cu un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio.

ADVERTISING

De altfel, ministerul anunță un record pe distanța Brașov-București-Constanța, un traseu de 391 de kilometri.

”Astfel, trenul <Tomis Expres> a parcurs azi (duminică - n.red.) distanța de 391 km între Brașov – București – Constanța în 4h și 10’, un record absolut în ceea ce privește durata călătorie pe această rută. Un alt element de noutate este constituit de parcurgerea distanței Brașov - București în doar 2h si 07' cu o singura oprire de un minut în Predeal.

Viteza maximă de circulație a fost de 160 km/h, iar viteză medie de peste 100 km/h (comparabilă cu cea a trenurilor Intercity din Uniunea Europeană)”, a anunțat Ministerul Transporturilor.

ADVERTISING

Noul tren are în compunere vagoane moderne de clasa 1, clasa 2 și vagon restaurant.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇