Johnson anunță un plan de reconstrucție a scolilor din Marea Britanie, cu o finanțare de 1 miliard de lire sterline

Johnson anunță un plan de reconstrucție a scolilor din Marea Britanie, cu o finanțare de 1 miliard de lire sterline

Premierul Boris Johnson va prezenta, marți, un plan de relansare economică, ce include un program de reconstrucție a școlilor din Marea Britanie.

Johnson, a cărui popularitate a scăzut în ultima perioadă, fiind aspru criticat pentru cum a gestionat pandemia, va susține un discurs în care își va prezenta planul, informează Reuters.

Reconstrucția școlilor, care au avut de suferit de-a lungul anilor din cauza reducerilor cheltuielilor guvernamentale, va reprezenta o prioritate a programului de relansare economică.

ADVERTISING

Finanțarea este destinată mai ales unităților de învățământ din regiunile din nord si centru.

„Pe măsură ce ne reîntoarcem la o viață normală, este important să punem bazele unei țări în care toată lumea să poată studia”, a spus Johnson într-o declarație.

Programul de reconstrucție a școlilor va începe în 2020-2021, cu primele 50 de proiecte, și va avea o finanțare de peste 1 miliard de lire sterline (1,23 miliarde de dolari).

„Prin această investiție majoră ne vom asigura că școlile și colegiile vor fi potrivite pentru viitor, vom avea clădiri noi, cu facilități mai bune, astfel încât fiecare copil să primească o educație de talie mondială”, a spus Johnson.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Premierul Marii Britanii a spus pentru Times Radio că dorește o abordare „Rooseveltiană” a relansarii economiei.

El a făcut referire la fostul președinte al SUA, Franklin D. Roosevelt, al cărui program „New Deal” a ajutat Statele Unite să se redreseze după Marea Depresiune, informeaza Economic Times.

Citește și:

Marea Britanie riscă să devină la fel de izolată de UE ca Australia, sub conducerea lui Boris Johnson

Magazinele abia deschise au fost luate cu asalt. Cozi uriașe la Londra, formate de la 3 dimineața


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇