Hidroelectrica va colabora cu arabii ca să producă energie regenerabilă

Hidroelectrica va colabora cu arabii ca să producă energie regenerabilă

Compania Masdar din Emiratele Arabe Unite şi Hidroelectrica vor colabora pentru producţia de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuţiile la nivel tehnic.

Totodată, cei de la compania Taqa sunt interesaţi de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei, a scris vineri, pe pagina sa Facebook, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfăşoară cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenţiei Internaţionale pentru Energie Regenerabilă (IRENA), am avut astăzi o întâlnire bilaterală cu ministrul Energiei şi Infrastructurii E.S. Suhail Mohamed Al Mazrouei. Am discutat despre acţiunile comune în domeniul energiei.

ADVERTISING

Compania Masdar în parteneriat cu Hidroelectrica vor colabora pentru producţia de energie regenerabilă, fiind deja demarate discuţiile la nivel tehnic. De asemenea, cei de la compania TAQA sunt interesaţi de dezvoltarea proiectelor de infrastructură de transport al energiei", a subliniat oficialul.

Potrivit sursei citate, consolidarea relaţiilor bilaterale dintre România şi Emiratele Arabe Unite, în mod special în domeniul energiei, reprezintă o prioritate pentru ambele ministere de resort din cele două ţări.

🇷🇴🇦🇪În cadrul vizitei de lucru în Emiratele Arabe Unite, unde se desfășoară cea de-a XIII-a sesiune a Adunării Agenției...

Publicată de Virgil Popescu pe Vineri, 13 ianuarie 2023

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇