Guvernul va continua să plătească şomajul tehnic pentru angajaţii din industria HoReCa, în perioada în care activitatea e suspendată

Guvernul va continua să plătească şomajul tehnic pentru angajaţii din industria HoReCa, în perioada în care activitatea e suspendată

Premierul Ludovic Orban a avut vineri o întâlnire cu reprezentanţii industriei HoReCa la Palatul Victoria și a dat asigurări că Guvernul va continua să plătească şomajul tehnic pentru angajaţii din domeniu, în perioada în care activitatea este suspendată.

El a mai promis şi că vor fi analizate măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare.

ADVERTISING

Consultările premierului cu reprezentanţii industriei HoReCa au avut loc în contextul impactului deciziilor luate de autorităţi pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, precum şi al măsurilor de sprijinire a acestui sector, având în vedere criza sanitară.

„O modalitate de susţinere a sectorului HORECA stabilită de Guvern constă în continuarea plăţii şomajului tehnic pentru angajaţi pe perioada în care activitatea este suspendată, aplicarea programului de lucru flexibil şi a plăţii unui procent reprezentând 41,5% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat pentru fiecare loc de muncă menţinut la reluarea activităţii”, transmit reprezentanţii Executivului, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Guvernul va analiza măsuri fiscale pentru sprijinirea antreprenorilor din sectorul HoReCa, astfel încât să fie diminuat impactul efectelor crizei sanitare. Consultările vor continua în perioada următoare.

La întâlnirea de vineri au mai participat şeful Cancelariei prim-ministrului Ionel Dancă şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii şi Finanţelor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇