Grecia vrea să înceapă sezonul turistic estival la 1 martie

Grecia vrea să înceapă sezonul turistic estival la 1 martie

Grecia relaxează restricţiile de călătorie pentru cetăţenii Uniunii Europene, acesta fiind primul pas în planul său de a deschide sectorul turistic estival la 1 martie, transmite Bloomberg.

„Ţara noastră ia toate măsurile pregătitoare necesare în acest an pentru a putea primi vizitatori în sezonul estival mai devreme ca până acum, la 1 martie„, a declarat vineri ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias.

Deţinătorii unui certificat european de vaccinare valabil pot acum intra în Grecia fără un test Covid-19 obligatoriu, a declarat anterior ministrul grec al Sănătăţii, Athanasios Plevris. Măsura va fi valabilă începând cu data de 7 februarie.

ADVERTISING

În perioada ianuarie - noiembrie 2021, Grecia a primit peste 7,2 milioane de turişti.

Pentru 2022, ţinta autorităţilor de la Atena este ca sectorul turismului să se apropie de nivelul record din 2019, când veniturile din turism ale Greciei au depăşit 18 miliarde de euro.

Turismul este responsabil pentru aproximativ 20% din PIB-ul Greciei.

În contextul în care autoritățile încearcă să țină pandemia sub control, dar și să salveze economia, Guvernul a decis că angajaţii din domeniul sănătăţii publice din Grecia care nu se vaccinează până la data de 31 martie vor fi concediaţi.

ADVERTISING

De asemenea, de la jumătatea lunii ianuarie, grecii nevaccinaţi care au peste 60 de ani sunt amendaţi cu 100 de euro pe lună.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇