Germania vrea să introducă taxe de autostradă în toată Europa

Germania vrea să introducă taxe de autostradă în toată Europa

Ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, vrea să introducă taxe de autostradă în Europa pentru toate autovehiculele, în timpul președinției germane a Uniune Europene.

Potrivit unui document obținut de Reuters, în decurs de opt ani, aproape toate vehiculele care circulă pe autostrăzi, inclusiv camioanele, autoutilitarele și mașinile, ar trebui să plătească taxe.

„În ceea ce privește statele membre care au stabilit deja un sistem de taxare, taxele sunt percepute tuturor vehiculelor, cu excepția autocarelor și autobuzelor”, se arată în documentul pe care Scheuer dorește ca ministerele germane să îl aprobe miercuri.

ADVERTISING

Astfel, proiectul ar deveni propunerea oficială a Germaniei pentru președinția sa a UE, care a început la 1 iulie și expiră la sfârșitul anului.

Cu toate acestea, unii oficiali guvernamentali au declarat pentru Reuters că sunt ministere germane care doresc să înghețe proiectul, chiar dacă aceste taxe sunt văzute ca o măsură pentru protejarea climei.

Proiectul este însă deosebit de sensibil pentru ministerele conduse de social-democrați (SPD), care împart puterea cu conservatorii Angelei Merkel și au criticat mult timp taxele auto.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I.O.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇