Şeful Fitch justifică perspectiva negativă a României: Nu credem că această coaliție va supraviețui

Şeful Fitch justifică perspectiva negativă a României: Nu credem că această coaliție va supraviețui

Dezechilibrele fiscale, structura datoriei și scena politică volatilă, cu o coaliție fără mari șanse de supraviețuire, sunt argumentele cu care Barriga Salazar, director al agenției de clasificare a datoriilor Fitch Ratings, a susținut că perspectiva negativă a ratingului României este justificată în continuare.

Nu credem că această coaliție va supraviețui pe tot parcursul mandatului, având în vedere diferențele destul de mari dintre cei doi parteneri principali”, a spus directorul Fitch Ratings, miercuri, la un seminar online, citat de Bloomberg.

ADVERTISING

Oficialul Fitch a observat că vestea bună a creșterii economice este umbrită de dezechilibrele fiscale, accentuate de cheltuielile sociale de inspirație social-democrată.

În aceste condiții, „îndeplinirea țintelor din PNRR a devenit primordială si va fi importantă în stabilirea ratingului viitor”, a mai spus Barriga Salazar.

Fitch Ratings a acordat în octombrie României un rating „BBB -”, cea mai scăzută treaptă recomandată investițiilor, cu o perspectivă negativă.

Citește mai departe pe cursdeguvernare.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇