Exemplu de eliminare a birocrației: Grecia își face registru electronic al proprietăților, astfel că tranzacțiile imobiliare vor dura doar câteva minute

Exemplu de eliminare a birocrației: Grecia își face registru electronic al proprietăților, astfel că tranzacțiile imobiliare vor dura doar câteva minute

Cumperi sau vinzi o proprietate? Cum ar fi ca toate actele să fie gata în doar câteva minute și să faci tranzacția online? Ei bine, așa ceva va fi posibil din toamnă în Grecia, grație registrului electronic al proprietăților.

Potrivit cifrelor oficiale citate de publicația Ekhatimerini, pentru cele 142.000 de tranzacții imobiliare din 2019 a fost nevoie de peste 300.000 de vizite doar la birourile fiscale din toată țara.

Asta fără a lua în calcul orele pierdute la registrele funciare, birourile de cadastru și celelalte instituții ale statului.

ADVERTISING

Noul registru electronic îi va scuti pe elenii care vor să facă tranzacții imobiliare să alerge de la o instituție la alta pentru a obține cele 17 documente care sunt necesare în prezent. Cum va fi posibil? Prin conectarea, în timp real, la toate bazele de date din atribuția statului.

Beneficiarii tranzacției și notarul care întocmește contractele se vor loga pe platforma online în baza unor parole și nume de utilizator, pentru a face cele necesare. Toată operațiunea nu ar trebui să dureze mai mult de câteva minute. Dacă va fi cazul, tot acolo notarii vor putea să solicite corectarea erorilor.

ADVERTISING

Partea bună? Toate documentele transmise și descărcate de la diferitele agenții de stat prin intermediul platformei online vor fi considerate conforme cu originalele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇