Eurostat: România, printre statele cu cea mai mare creștere economică din UE

Eurostat: România, printre statele cu cea mai mare creștere economică din UE

Produsul Intern Brut al Uniunii Europene a înregistrat o creştere zero în trimestrul patru din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, iar zona euro o expansiune de 0,1%, în timp ce Irlanda, Cipru, Danemarca şi România au avut cel mai semnificativ avans, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În trimestrul trei din 2022, comparativ cu precedentele trei luni, Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 0,3% în zona euro şi în UE.

În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans al economiei în trimestrul patru din 2022 a fost înregistrat în Irlanda (3,5%), Cipru, Danemarca şi România (toate cu 1,1%), scăderi fiind în Polonia (minus 2,4%), Lituania (minus 1,7%), Austria (minus 0,7%), Suedia (minus 0,6%), Ungaria (minus 0,4%), Cehia (minus 0,3%), Germania şi Finlanda (ambele cu minus 0,2%) şi Italia (minus 0,1%).

ADVERTISING

Comparativ cu trimestrul patru din 2021, PIB-ul a crescut cu 1,9% în zona euro şi cu 1,8% în Uniunea Europeană în perioada octombrie-decembrie 2022, după un avans de 2,3% în zona euro şi de 2,5% în Uniunea Europeană, în trimestrul trei din 2022.

În rândul statelor membre UE, cel mai semnificativ avans anual al economiei a fost înregistrat în Irlanda (15,7%) şi România (5%), singurele scăderi fiind în Suedia (minus 0,6%) şi Lituania.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇