Escrocherie la telefon în numele BNR. Banca sună alarma pentru un atac de tip spoofing

Escrocherie la telefon în numele BNR. Banca sună alarma pentru un atac de tip spoofing

Banca Naţională a României atrage atenţia asupra unui atac de tip spoofing (utilizarea frauduloasă a numărului de telefon) în care este folosit numele BNR de către persoane care pretind că vorbesc din partea băncii, în legătură cu presupuse împrumuturi online făcute pe numele celor apelaţi.

Escrocii foloseau numerele de contact telefonice de pe site-ul BNR (021 313 04 10 sau 021 315 27 50) şi solicitau date personale, sub diverse pretexte (confirmarea unor cereri de împrumut, ştergerea împrumutului din sistem, date de card etc., în funcţie de răspunsurile date de cel contactat).

ADVERTISING

„Atragem atenţia că aceste apeluri nu au fost iniţiate din reţeaua telefonică a BNR şi reiterăm faptul că Banca Naţională a României, în calitatea sa de bancă centrală a ţării, (...) nu este abilitată să ofere populaţiei produse sau servicii de creditare”, subliniază BNR.

E important să nu se dea curs solicitărilor de acest tip, venite din partea unor persoane care pretind că sunt salariaţi sau reprezentanţi ai BNR şi care invocă pretinse împrumuturi solicitate/aprobate/acordate de BNR şi solicită date sau documente cu caracter personal sau transferuri de bani în diferite scopuri.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Banca Națională a sesizat Poliţia în legătură cu utilizarea frauduloasă a numerelor de telefon şi a numelui BNR.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇