Economia României a crescut cu 2,8%, în primele 3 luni din 2021. Cîțu: Am promis, am făcut!

Economia României a crescut cu 2,8%, în primele 3 luni din 2021. Cîțu: Am promis, am făcut!

Economia României a crescut în primul trimestru din 2021 cu 2,8% față de cel anterior, mult peste așteptările analiștilor.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, a atins nivelul anterior pandemiei, cu o creștere ajustată de 0%, arată datele Institutului Național de Statistică.

"Pe seria ajustată sezonier, în trimestrul I 2021, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul Intern Brut a crescut cu 2,8%. Faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, Produsul Intern Brut nu a înregistrat nicio modificare", informează INS.

INS
Foto: INS

Nu au fost comunicate sectoarele economice care au produs această creștere economică.

ADVERTISING

Florin Cîțu: Am promis, am făcut

Premierul Florin Cîțu a reacționat rapid după publicarea datelor de către INS, afirmând că România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

Totodată, el precizează că în următorii ani se așteaptă la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze toți romanii.

”Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări, români! România are cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

ADVERTISING

Am luat cele mai bune măsuri și economia a răspuns pozitiv. Acum pregătim toate măsurile ca economia României post-pandemie să fie mai puternică, mai competitivă, mai rezilientă.

În următorii ani, eu mă aștept la o creștere economică care să spulbere toate estimările făcute până acum și de care să beneficieze TOȚI romanii”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Am promis, am făcut. Economia României a crescut cu 2.8% în primul trimestru din 2021. Felicitări, români! România...

Publicată de Florin Cîţu pe Luni, 17 mai 2021

În luna aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit semnificativ estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%.

ADVERTISING

În Europa va fi devansată doar de Spania, care va înregistra o creştere economică de 6,4%.

În luna octombrie a anului trecut, FMI estima că România va înregistra în 2021 o creştere de 4,6%.

La finalul lunii martie, şi Banca Mondială a îmbunătăţit estimările privind evoluţia economiei româneşti, indicând un avans al PIB de 4,3% pentru acest an, faţă de estimările anterioare, publicate în ianuarie, care mizau pe o creştere de 3,5% în 2021.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇