Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a pus gând rău companiilor de stat aflate în subordinea instituțiilor care au mari pierderi.
Drulă le-a dat un termen pentru ca fiecare dintre ele să vină cu un plan de reformă și restructurare, astfel încât pierderile suferite să nu mai fie acoperite din bani de la buget, mai exact din taxele românilor.
”Sunt 55 de instituții aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, companii de stat, și au mari pierderi, sute de milioane de lei. O parte sunt cauzate de pandemie, când a scăzut traficul de persoane și au pierdut veniturile, dar au pierderi de mulți ani. Au termen să îmi trimită un plan de reformă și restructurare.
Am ajuns să punem sume enorme de la buget ca subvenții și nu mai putem avea aceste găuri negre. Sunt bani din taxele noastre”, a spus, vineri, Drulă într-o conferință de presă.
Ministrul Transporturilor a subliniat că este foarte nemulțumit de ceea ce se întâmplă la aceste companii, iar reforma este esențială.
”Avem teme grele, avem cartofi fierbinți, nu mă tem de ei, vreau să asanăm această situație, care nu e cea mai fericită, sunt nemulțumit de ceea ce se întâmplă în companiile din subordinea Ministerului Transporturilor. Reforma este esențială.
Nu sunt soluții magice peste noapte, deciziile greșite luate acum 2 sau 3 ani au efecte acum”, a completat Cătălin Drulă.
El a dat astfel ca exemplu TAROM, care are pierderi de 431 de milioane de lei, CFR Marfă, Romatsa și Aeroportul București.
Cătălin Drulă a atras atenția că nu este normal ca doar companiile private să ”strângă cureaua” în pandemie, iar cei de la stat să aibă salarii mari și prime, din banii tuturor românilor.
”Este vorba despre TAROM, unde sunt pierderi de 431 de milioane, CFR Marfă, Romatsa, Aeroportul București. La început de pandemie s-a vorbit de strâns cureaua. Nu mi se pare normal ca doar cei de la privat să strângă cureaua, nu mi se pare normal să nu reduci salariile, primele. Este vorba de banii noștri, ai tuturor”, a mai spus ministrul Transporturilor.