Donație compensatorie de 3,3 milioane de dolari făcută de compania Lockheed Martin către Ministerul Apărării Naționale

Donație compensatorie de 3,3 milioane de dolari făcută de compania Lockheed Martin către Ministerul Apărării Naționale

O donație de bunuri mobile din partea companiei Lockheed Martin Overseas LCC din Statele Unite ale Americii pentru Ministerul Apărării Naționale, ca operațiune compensatorie în valoare de aproximativ 3,3 milioane de dolari, a fost aprobată prin Hotărâre a Guvernului României în ședința de vineri.

Donația constă în echipamente și dispozitive de testare, seturi de piese și componente de schimb, precum și pachete de sprijin logistic pentru radarele de tip TPS-79 (R) – Gap Filler din dotarea Forțelor Aeriene Române.

ADVERTISING

Astfel, Centrul de Mentenanță Regional Otopeni din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene va îndeplini formalitățile de acceptare a donațiilor în numele statului român.

Ministerul Apărării Naţionale a încheiat cu compania Lockheed Martin Overseas LLC din Statele Unite ale Americii, prin CN Romtehnica SA, contracte pentru achiziţia de piese de schimb și subansamble specifice radarelor TPS-79(R), respectiv pentru servicii de reparații ale echipamentelor defecte specifice radarelor TPS-79(R).

Având în vedere că produsele/serviciile care fac obiectul contractelor de achiziție sunt din domeniul apărării și au o valoare care depăşeşte, individual sau cumulat, două milioane de euro, Lockheed Martin Overseas LLC îi revine obligația de a efectua operațiuni compensatorii.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Iplementarea obligațiilor de compensare s-a realizat prin acorduri de compensare încheiate de Oficiul de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială (OCATS) și agentul economic amintit.

Află mai multe despre:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇