Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%, a calculat Claudiu Năsui

Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464%, a calculat Claudiu Năsui

Diferența dintre salariile de la stat și cele din privat a crescut în ultimii 10 ani cu 464% până la 2.768 de lei, a calculat fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui.

Acesta nu prezintă şi modul cum a calculat, însă spune că salariile din privat au crescut în ritm normal, în ton cu productivitatea muncii, dar la stat nu e aceeaşi situaţie, pentru că acolo se operează din pix, pe criterii politice.

Năsui aminteşte şi că de curând coaliţia PSD-PNL a încercat să mărească din nou salariile angajaților la stat prin lege în Parlament. Este vorba de majorări de până la 50% la salariul de bază.

ADVERTISING

USR a atacat legea la CCR, care a amânat decizia până în septembrie, dar asta face doar să amâne inevitabilul, adaugă fostul ministru.

"S-au hotărât să crească unele salarii de bază cu 50%. Nuanța <salariului de bază> este importantă, pentru că la el urmează să se aplice toate sporurile. Iar la stat sunt o groază de sporuri. De exemplu, spor de radiație, pentru că în București există rețele GSM. Spor de solicitare neuropsihică, pentru că sunt stresați neuropsihic. Dacă ați văzut, și ei pufnesc în râs când îi întrebi de ele. Dar ce mai contează ridicolul? Că doar nu dau banii lor, dau banii dumneavoastră”, scrie pe Facebook Claudiu Năsui.

ADVERTISING

Revenind la diferența dintre salariile la stat și la privat, Năsui pune pe seama ei faptul că "tot mai mulți români s-au săturat de aceste nedreptăți și vor să plece afară".

În plus, mulți tineri nu mai vor să lucreze în economia reală și vor la stat.

"Unde ar avea nu numai salarii mari, dar și o tonă de beneficii și un loc de muncă stabil. Tinerii s-ar duce cu încredere, și ar fi bine pentru țară, pentru modernizarea ei, doar că, nu știu ei, posturile la stat sunt date dinainte pentru rudele și cumetriile PSD-PNL”, conchide Năsui.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇