Deși primește miliarde de la stat, Air France renunță la 7.500 de angajați. Decizia a fost primită cu proteste

Deși primește miliarde de la stat, Air France renunță la 7.500 de angajați. Decizia a fost primită cu proteste

După ce a pierdut chiar și 16 milioane de euro pe zi, în timpul pandemiei de coronavirus, Air France anunță că urmează să renunțe la peste 7.500 de angajați, care reprezintă 17% din totalul angajaților.

De fapt, Air France va renunța la 6.560 de locuri de muncă din cele 41.000 pe care le are. Compania speră, însă, că peste jumătate dintre salariații la care vrea să renunțe – adică 3.500 de persoane – vor pleca voluntar, potrivit CNN.

În plus, HOP!, o filială a marii companii franceze, ar urma să desființeze încă 1.020 de locuri de muncă.

ADVERTISING

Această reducere a schemei de personal nu se va întâmpla peste noapte, ci până la finele anului 2022.

Compania franceză și-a justificat decizia de a renunța la personal susținând că își va reveni greu după pierderile suferite. Mai ales că nimeni nu știe deocamdată cum va evolua pandemia.

Dar una peste alta – deși momentan activitatea economică a început să se reia, în lume - Air France susține că abia în 2024 va reveni la amploarea activității dinainte de pandemie.

Asta, în ciuda faptului că statul francez acordă un ajutor în cuantum de 7,9 miliarde de dolari pentru Air France. Parisul a transmis că preferă să investească acești bani acum decât să riște ca industria sa națională de profil să fie depășită de cea americană sau de cea chineză.

ADVERTISING

Vineri, pe 3 iunie, când au început negocierile pentru despre reducerea personalului, mai mulți salariați din sistem au protestat în fața sediului Air France, potrivit Euronews.

Un pilot de avion în vârstă de 51 de ani pe nume Guilhaume a declarat că oamenii așteaptă ca banii de la guvernul francez să fie folosiți pentru a reconstrui economia, nu pentru a spori rândurile șomerilor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇