Cum să alegi cel mai bun partener pentru finanțarea afacerii tale

Cum să alegi cel mai bun partener pentru finanțarea afacerii tale

Finanțarea afacerii este o provocare pentru orice antreprenor, mai ales în contextul economic actual, marcat adesea de incertitudine și schimbări rapide. Fie că se vizează o extindere de activitate, o diversificare a portofoliului, se dorește optimizarea costurilor sau consolidarea poziției companiei pe piață, ori, dimpotrivă, vânzarea unor afaceri pentru obținerea de lichidități pentru finanțarea altora, firmele au mereu nevoie de un partener care să ofere factorilor de decizie soluții personalizate și eficiente pentru nevoile specifice de business.

Dar, cum se poate alege cel mai bun partener consultant pentru finanțarea unei afaceri? Ce criterii se pot lua în considerare atunci când se trece la evaluarea ofertelor acestor tipuri de servicii disponibile pe piață? Cum pot factorii de decizie ai unei entități să obțină sprijinul adecvat și profesionist pentru finanțarea afacerii?

ADVERTISING

Iată câteva aspecte esențiale pe care managerii și antreprenorii trebuie să le aibă în vedere atunci când aleg un partener consultant în vederea finanțării afacerii

- Experiența și reputația. Un partener de încredere este acela care are o experiență solidă și recunoscută în domeniul finanțărilor pentru afaceri, care a lucrat cu clienți din diverse sectoare și care are o reputație impecabilă pe piață. Este recomandabil să fie ales un partener consultant care poate oferi referințe și testimoniale din partea altor clienți mulțumiți, care poate prezenta rezultate concrete și care poate demonstra competența și profesionalismul echipei sale.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

- Gama și calitatea serviciilor. Un partener de calitate este acela care poate oferi o gamă largă și variată de servicii de finanțări pentru afaceri, care să se potrivească cu obiectivele și strategia companiei. Fie că este nevoie de asistență pentru fuziuni și achiziții, pentru atragerea de capital, pentru restructurare financiară, pentru evaluare de afaceri ori pentru alte tipuri de tranzacții sau pentru pregătirea pentru vânzarea unei companii, este indicată alegerea unui consultant care poate oferi soluții integrate și adaptate la situația concretă a companiei.

- Abordarea și relația. Un consultant de succes este acela care înțelege nevoile și așteptările managementului și factorilor de decizie ai unei entități în căutare de finanțare, care știe să asculte ideile și sugestiile, care comunică deschis și transparent și care oferă un sprijin constant și dedicat. Este recomandabil să fie căutat acel consultant care abordează orice companie client ca pe propria sa afacere, care oferă o abordare personalizată și care construiește o relație bazată pe încredere și respect.

ADVERTISING

Un exemplu de partener consultant care îndeplinește toate aceste criterii este Mazars în România, o companie internațională de consultanță financiară, audit, contabilitate și consultanță fiscală, care face parte din grupul internațional Mazars, prezent în peste 950 de țări. Mazars în România are o echipă de experți în finanțări pentru afaceri, care poate oferi servicii de înaltă calitate și poate ajuta în mod concret și măsurabil firmele la atingerea obiectivelor de dezvoltare și creștere. 

Luând în considerare aspectele enumerate, managerii de entități și antreprenorii vor fi în măsură să aleagă servicii de finanțare pentru afaceri adaptate la nevoile și obiectivele companiilor. În final, calea către obținerea de rezultate optime și satisfacție maximă va fi mult mai ”netedă”, având alături un consultant cu o experiență solidă și dedicat atingerii obiectivelor propuse.