Cum poate beneficia afacerea ta de pe urma unui audit energetic industrial?

audit energetic industrial

Atunci când administrezi o afacere, pot fi detalii și reglementări pe care să nu le cunoșți, mai ales dacă respectivele aspecte nu fac parte din industria în care activezi, ci au repercusiuni generale. Unul dintre acestea este eficiența energetică. Deși mai toate afacerile își urmăresc cu atenție consumul de energie electrică, nu toate încearcă să fie eficiente din acest punct de vedere.

Aici intervin serviciile de audit energetic industrial. Atunci când dorești ca afacerea ta să fie atât eficientă, cât și eco, trebuie să apelezi la acest tip de servicii. Dacă încă nu ești convins, iată câteva dintre beneficiile care apar în urma unui astfel de audit!

ADVERTISING

Influența unui audit energetic industrial asupra consumului de energie

Un astfel de audit va analiza modul în care afacerea ta consumă energie dar, în același timp, va veni și cu soluții de îmbunătățire a eficienței energetice. Așadar, nu numai că ți se explică problema, dar primești și ajutor în rezolvarea acesteia. 

Mai mult, conform Energy Star, companiile care urmează recomandările venite în urma unui audit energetic industrial ajung să consume cu 30% mai puțină energie în operațiunile lor. 

ADVERTISING

Identificarea problemelor rețelei electrice ale afacerii tale

Din moment ce un audit de acest tip implică o inspecție amănunțită a rețelei și sistemelor tale electrice și nu numai, este evident că se vor descoperi și problemele care necesită atenție imediată.

Astfel, vei afla dacă anumite sisteme au nevoie de mentenanță sau dacă înlocuirea unei componente poate îmbunătăți eficiența ta energetică. Totodată, pot fi identificați și factorii dăunători pentru angajații tăi, precum monoxidul de carbon în exces.

ADVERTISING

Îmbunătățirea confortului angajaților

Prin intermediul unui audit energetic industrial, poți scădea numărul de intervenții pe care angajații tăi trebuie să le facă asupra sistemelor electrice aferente afacerii tale. De asemenea, pot fi identificate și rezolvate probleme legate de izolația termică și sistemul de răcire a aerului.

Drept urmare, confortul angajaților este îmbunătățit – le oferi acestora un mediu de lucru cu o temperatura optimă, iar consumul de energie este eficientizat. 

Creșterea duratei de viață a echipamentului și sistemelor tale

Condițiile ineficiente din punct de vedere energetic au că principal rezultat nu numai un consum ridicat de energie, dar și uzarea mai rapidă a echipamentului și sistemelor care asigură funcționarea și profitul afacerii tale.

Dacă rezolvi problemele descoperite în urmă unui audit energetic industrial, contribui direct la creșterea duratei de viață a echipamentelor tehnice pe care le folosești. Desigur, acest lucru înseamnă că vei cheltui mai putin pe mentenanță, eventual înlocuire.

audit energetic industrial
l

Arăți angajaților și clienților tăi că grija față de mediul înconjurător este o prioritate

Date fiind încălzirea globală și alte probleme similare, este evident că majoritatea angajaților tăi vor să lucreze într-o clădire care este prietenoasă cu mediul înconjurător. Un audit energetic industrial te va ajuta nu numai să arăți că îți pasă, dar și să intri în cursa de salvare a mediului.

Concluzie

Afacerea ta are nevoie de un astfel de audit. Mai mult decât atât, are nevoie de un audit efectuat de o companie cu renume care îți poate pune la dispoziție numai experți în acest domeniu.Elsaco este una dintre aceste companii care îți vine în ajutor, cu cei peste 20 de ani experiență, pentru efectuarea unui audit într-un mod corespunzător, conform standardelor în vigoare.