Companiile îşi vor putea organiza propriile centre de vaccinare. Angajații nu se vor programa pe platformă

Companiile îşi vor putea organiza propriile centre de vaccinare. Angajații nu se vor programa pe platformă

Companiile vor putea organiza propriile centre de vaccinare, iar angajații nu vor fi nevoiți să se programeze pe platformă.

Va fi folosit ser AstraZeneca, a subliniat Andrei Baciu, vicepreședintele comitetului naţional de vaccinare.

Campania va funcționa în felul următor: angajatorii întocmesc o listă cu angajații care vor să se vaccineze și o trimit către DSP.

Pe baza datelor primite, DSP realizează planificarea efectivă a vaccinării. Persoanele vor fi anunțate cu privire la ziua programării de către angajator.

ADVERTISING

”Centrele de vaccinare se vor realiza prin grija operatorului economic, într-un spațiu adecvat. Vaccinarea angajaților se va realiza fără programare în platformă. Angajatorii întocmesc lista persoanelor eligibile.

Lista se trimite către Direcția de Sănătate Publică, iae pe baza datelor primite aceasta realizează planificarea efectivă a vaccinării. Operatorii care dețin personal propriu își vor organiza vaccinarea cu ajutorul acestui personal, la sediile proprii.

Pentru operatorii care nu au personal sanitar, se vor constitui echipe mobile care vor fi arondate unui centru fix cu AstraZeneca”, a precizat Andrei Baciu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Săptămâna trecută, patronatele și marii investitori din România au anunţat că vor să amenajeze și să construiască centre private de vaccinare, dar spuneau că au nevoie de un cadru legal și de seruri pentru asta.

Citeşte detalii aici Marii investitori din România și patronatele vor să amenajeze și să construiască centre private de vaccinare

Peste 505.000 de români se află în acest moment pe listele de așteptare în platforma pentru programare la vaccinare.

Cei mai mulți sunt în București, 122.000, pe locul doi este Clujul, cu peste 55.000 de persoane pe lista de așteptare, iar pe trei este judeţul Prahova, cu peste 26.000.

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV

Conferință de presă susținută de Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), și Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, vicepreședinte al CNCAV #ValeriuGheorghita #AndreiBaciu #CNCAV #RoVaccinare

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 13 aprilie 2021

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇